Keuken in brand bij bakken cake

Geplaatst op 3 november 2009, om 16:37 uur

ZUTPHEN  – Maandagmiddag 2 november woedde er een keukenbrand in een woning aan de Weg naar Voorst in Zutphen. De brandweer was snel ter plaatse en heeft mens en dier uit de woning geëvacueerd.

Twee meisjes (11 en 12) die op het moment van uitbreken van de brand in de woning aanwezig waren, zijn voor controle, vanwege het inademen van rook, naar het ziekenhuis overgebracht.

De hulpdiensten kregen omstreeks 17:00 uur de melding van de brand. Bij het bakken van een cake in de oven/magnetron was er iets niet helemaal goed gegaan, waardoor zich een enorme rook ontwikkelde. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle. Wegens de vele rook werden ook de dieren uit het huis (cavia’s, hagedissen en schilpadden) geëvacueerd. Twee meisjes die op het moment van uitbreken van de brand in de keuken aanwezig waren zijn voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Auto’s vernield

ZUTPHEN – In de avond van maandag 2 november werden er bij een zestal auto’s die allen geparkeerd stonden op een parkeerplaats aan de Havenstraat in Zutphen, onder andere de ruiten ingeslagen en de auto’s zelf bekrast. Daarnaast werden er spullen uit meerdere voertuigen gestolen.

De politie kreeg de melding van de auto-inbraken om 22:40 uur. Een van de eigenaren van de getroffen auto’s kwam bij zijn auto aan en zag dat van zijn auto en van nog vijf anderen, de ruiten waren ingeslagen. Hij alarmeerde direct de politie. De politie heeft de andere eigenaren van de auto’s van de inbraak op de hoogte gesteld.

Wat er precies is ontvreemd of vernield is, is nog niet duidelijk. De officiële aangiftes moeten nog verwerkt worden. De politie heeft de inbraken in onderzoek.