+ Politiemensen belaagd in Oeken

Geplaatst op 1 november 2009, om 14:32 uur

OEKEN – In de nacht van zaterdag op zondag 1 november zijn er aan de Voorsterweg in Oeken twee politiemedewerkers belaagd door een groep fietsers. In totaal werden er vijf personen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Er raakte niemand gewond.

Twee agenten hielden rond 01:15 uur, na afloop van een tentfeest in Oeken, een verkeerscontrole nabij de Buurtweg en Voorsterweg in Oeken. Tijdens de controle zagen zij een 21-jarige fietsster uit Brummen rijden zonder fietsverlichting. Toen zij een bekeuring kreeg kwam er een groep en bekenden van de fietsster bijstaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De fietsster was het niet eens met haar bekeuring waarop de andere fietsers zich ermee bemoeiden. Een 45-jarige man uit Brummen en een 48-jarige jarige vrouw eveneens uit Brummen beledigde de agenten. Na meerdere malen gewaarschuwd te hebben, wilden de agenten de 45-jarige man aanhouden. Toen de agenten deze aanhouding wilden verrichten keerde de hele groep zich tegen hen. Hierbij werd er fysiek geweld gebruikt. De agenten hebben vervolgens de hulp van collega’s ingeroepen. In de tussentijd wilden zij het verzet stoppen, echter bleven personen uit de groep zich verzetten. Bij de poging om het geweld te eindigen hebben de agenten gebruik gemaakt van hun wapenstok. Eén persoon werd met pepperspray bespoten. Desondanks ging het verzet toch door. Toen de andere politiemedewerkers aankwamen werden er in totaal vijf personen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Naast de drie eerder genoemde personen werden er een 41-jarige man uit Brummen en een 42-jarige man uit Deventer aangehouden.

Alle aangehouden personen zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de geweldpleging in onderzoek.

Duo aangehouden na beroving

ZUTPHEN – Een 17-jarige jongen uit Zutphen werd zaterdagavond op het Stationsplein in Zutphen van zijn mobiele telefoon beroofd. De politie heeft korte tijd later twee jongens aangehouden op verdenking van deze beroving.

De politie ontving de melding rond 23:20 uur. De jongeman zat op een bankje op het Stationsplein in Zutphen. Hij werd aangesproken door twee jongens. Het duo dreigde de jongen met geweld en eiste dat de jongen zijn mobiele telefoon aan hen gaf. Toen hij zijn telefoon had afgeven liepen het tweetal verder richting het centrum van Zutphen. De Zutphenaar alarmeerde de politie die vervolgens in de omgeving naar de betrokkenen zocht.

Uit het onderzoek werd de identiteit van mogelijke verdachten duidelijk waarop de politie een 16- en een 17-jarige jongen heeft aangehouden. Beide jongens zijn afkomstig uit Zutphen.
De politie heeft de beroving in onderzoek. In verband met onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Beginnend bestuurder onder invloed

WARNSVELD – In de nacht van zaterdag op zondag 1 november heeft de politie een 19-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De beginnend bestuurder werd rond 03:45 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Runneboom in Warnsveld. Uit een blaastest bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd.

Twee gewonden bij eenzijdig ongeval

TERWOLDE – Een 20-jarige automobilist en zijn 25-jarige passagier zijn in de nacht van zaterdag op zondag 1 november gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De bestuurder is door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Beide mannen zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 02:30 uur. De 20-jarige automobilist uit de gemeente Olst-Wijhe reed over de Bandijk in Terwolde, hij kwam vanuit de richting Deventer. Hij verloor door nog onbekend oorzaak in een bocht de controle over de auto waardoor deze de dijk afgleed. De passagier kon zelf uit de auto komen, de bestuurder werd door de brandweer bevrijd. Zowel de bestuurder als de passagier zijn door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de exacte oorzaak van de aanrijding.

Inbraak in kapsalon

HARFSEN – Tussen vrijdagavond en zaterdagmorgen 31 oktober is er ingebroken in een kapsalon aan de Lochemseweg in Harfsen. Men heeft onder andere een geldbedrag weggenomen.

Men is binnen gekomen door een raam open te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.