+ Kinderwagen vergeten?

Geplaatst op 22 november 2009, om 21:48 uur

BORCULO – Een jogger meldde zaterdagmorgen 21 november bij de politie dat hij op de parkeerplaats bij de Hambroekplas een vrij nieuwe, rode kinderwagen had aangetroffen.

In de wagen lag alleen een matrasje. De politie heeft de kinderwagen bij het politiebureau in Borculo geplaatst. De eigenaar kan zich melden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Jongen maakt stampij in horecazaak

AALTEN – De politie heeft zaterdagavond 21 november een 17-jarige jongen uit Aalten aangehouden nadat hij een jeugdcentrum in Aalten problemen had veroorzaakt.

De problemen ontstonden rond 23.30 uur. Hij wilde het pand niet verlaten, ondanks het feit dat hem wegens eerdere ongewenst gedrag voor die locatie een toegangsverbod was opgelegd.

In het pand ontstond deze avond enig geduw en getrek. Ook na vordering van de gewaarschuwde politie wilde hij niet vertrekken. Hij werd daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt wegens lokaalvredebreuk. Hij zal worden aangemeld bij het jeugdpreventieteam, waar naar verwachting een passende maatregel zal worden opgelegd.

Jongeman deelt klap uit

HEELWEG – Een 22-jarige man uit Ulft is in de nacht van zaterdag op zondag 22 november door de politie aangehouden bij een horecazaak in Heelweg. De jongeman was in de horecazaak lastig geweest en sloeg uiteindelijk op de parkeerplaats een 30-jarige man uit Venhuizen in zijn gezicht.

De politie heeft de verdachte aangehouden en hij werd voor ander onderzoek ingesloten. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Jongeman aangehouden na vernielen winkelruit

BREEDENBROEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 22 november in Breedenbroek een 22-jarige jongeman uit Dinxperlo aangehouden, nadat hij op de Terborgseweg met zijn vuisten een winkelruit had vernield.

Hij raakte gewond aan zijn hand. De verwondingen werden, voordat hij naar het politiebureau werd overgebracht, eerst gehecht en verzorgd in het ziekenhuis in Doetinchem. De jongeman werd voor ander onderzoek ingesloten. Tegen hem volgt een proces-verbaal. De aangerichte schade zal op hem worden verhaald.

Vrouw (84) van auto bestolen

BORCULO – De personenauto van een 84-jarige vrouw uit Borculo is tussen vrijdagavond en zaterdagmorgen 21 november ontvreemd vanaf de parkeerplaats aan de Beethovenstraat nabij de flat “Berkelzicht” in Borculo.

De diefstal werd zaterdagmorgen ontdekt. Het betreft een grijze Fiat Uno75, kenteken ZF-57-BH. De waarde is naar schatting zo’n € 1000,- De vrouw is slecht ter been en rijdt nog maar weinig in haar auto. Door de diefstal is zij nog meer beperkt in haar doen en laten.

Politie zoekt auto na doorrijden bij ongeval

WINTERSWIJK – De politie is op zoek naar de bestuurder van een kleine gele tweedeurs personenauto, waarvan de bestuurder zaterdagmorgen 21 november wegreed bij een ongeval met een fietsster, terwijl hij zijn identiteit niet bekend maakte.

Het ongeval gebeurde rond 10.00 uur op de kruising Hortensialaan – Jasmijnlaan. De vrouw werd aangereden terwijl haar voorrang verleend had moeten worden. Ze kwam ten val en liep letsel op aan elleboog, heup en knie. De autobestuurder is weliswaar uitgestapt, maar reed weer weg zonder zijn identiteit achter te laten.

De betreffende man is van middelbare leeftijd, blanke huidskleur, vrij gezet kort beige jasje. De politie verzoekt hem om zich te melden. Ook getuigen of anderen die informatie hebben kunnen bellen via 0900-8844.

Verlichtingscontrole Politie en VVN

EIBERGEN – Vrijdagavond  20 november heeft de politie Berkelland i.s.m. Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Eibergen een verkeerscontrole gehouden in Eibergen.

Ook het Verkeers Handhavings Team van de politie Noord en Oost Gelderland deed mee aan de actie. Zij waren aanwezig met een zogenaamde ademanalyse bus, waarmee ter plaatse de ademanalyse kan worden afgenomen. Medewerkers van autobedrijven repareerden op verzoek van VVN bij 27 autobestuurders de verlichting, waarmee een boete werd voorkomen.

Van 18.00 tot 21.00 uur vond er een gecombineerde verlichting en alcoholcontrole plaats op het terrein van garage Grooters aan de Haaksbergseweg. Zes bestuurders kregen een proces verbaal voor het voeren van mistlampen. drie bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

VVN heeft met medewerking van monteurs van garage Grooters, Autobedrijf Hartgerink en Profile Bandencentrum Vermeulen defecte verlichting gerepareerd. 27 bestuurders maakten gebruik van deze service en konden zo voorkomen, dat ze werden bekeurd.

De politie heeft na 21.00 uur samen met VVN op de Twenteroute ter hoogte van de Steinkampsweg en later ook op een tweetal locaties in het centrum (Beltrumseweg en Grotestraat) een alcoholcontrole gehouden.

In totaal hebben 460 bestuurders een blaastest afgelegd. Niemand had teveel gedronken.