+ Autodief aangehouden - GelreNieuws        

+ Autodief aangehouden

Geplaatst op 5 december 2009, om 13:50 uur

PUTTEN – Surveillerende agenten hebben zaterdagochtend 5 december een 32-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Hij werd in Putten aangetroffen in een gestolen auto.

Bij hun surveillance zagen agenten omstreeks 05.35 uur een auto rijden. Zij trokken het kenteken na tot hun verbazing stond de auto als gestolen gesignaleerd. Ze lieten de bestuurder stoppen en hij bekende de diefstal vrijwel direct. De auto was op 12 november in Amersfoort gestolen. De verdachte is aangehouden en de gedupeerde wordt vandaag in kennis gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Huisverbod voor pleger huiselijk geweld

ERMELO – De politie heeft vrijdagavond 4 december een 58-jarige Ermeloër aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld.

De man wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld en bedreigd. In overleg met de burgemeester wordt hem een huisverbod opgelegd en de politie heeft de verdachte ingesloten voor verhoor. In verband met de privacy van het slachtoffer worden er verder geen mededelingen gedaan.

Aangehouden na mishandeling

HATTEMERBROEK – De politie heeft zaterdag 5 december een 21-jarige man uit Wezep aangehouden. Hij verbleef in Hattemerbroek en had een wandelaar geslagen toen deze een opmerking maakte over zijn loslopende honden.

Het incident deed zich omstreeks 23.15 uur voor. Een hondenuitlater sprak twee mannen op de Vogelzangveldweg aan over hun loslopende honden. Voor hij het wist, kreeg hij van één van hen een vuistslag in zijn gezicht. Het opvallende signalement bracht de politie bij hun onderzoek bij de 21-jarige man uit Wezep. Hij is aangehouden en ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in horecazaak

VIERHOUTEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een horecazaak aan de Elspeterbosweg in Vierhouten.

De politie kreeg omstreeks 05.50 uur een melding van een alarmcentrale dat er een inbraakalarm was voor het restaurant. Bij de komst van de agenten bleek en deur te zijn geforceerd. Het pand was doorzocht en er was geld ontvreemd. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Frontale aanrijding scooters

PUTTEN – Bij een frontale aanrijding tussen twee scooters op de Voorthuizerstraat in Putten zijn vrijdagmiddag 4 december beide bestuurders gewond geraakt. Eén van hen een 17-jarig meisje uit Harderwijk werd met diverse kneuzingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De aanrijding gebeurde omstreeks 17.50 uur toen een 37-jarige man uit Harderwijk schrok van een auto. Hij week uit en kwam op het gedeelte van het fietspad waar het meisje naderde. Bij de frontale aanrijding die volgde, liep het meisje diverse kneuzingen aan haar arm en been op. Het meisje werd naar het ziekenhuis overgebracht. De man raakte ook licht gewond en is door de politie thuisgebracht.

Woninginbraak

ELBURG – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Rolklaver in Elburg. Men heeft in ieder geval sieraden gestolen.

De inbraak werd vrijdagavond 4 december ontdekt. Men had een raam geforceerd en de woning doorzocht. De bewoners missen in ieder geval sieraden. De politie stelt een onderzoek in.