+ Bewoonster treft inbrekers bij thuiskomst

Geplaatst op 16 december 2009, om 18:11 uur

ZUTPHEN – Bij een woning aan de Slindewaterstraat in Zutphen is dinsdagavond 15 december ingebroken. Er wordt onder andere een pinpas vermist.

De op leeftijd zijnde bewoonster ontdekte de inbraak om 19.20 uur bij thuiskomst. Terwijl zij rond het huis liep, zag zij onbekende personen in haar huis. Deze namen direct de benen en vluchtten in een auto die met hoge snelheid wegreed in de richting van de Weg naar Laren. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Er zijn meerdere kamers doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, kunnen zich  melden bij de politie via 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zakkenrollers actief in Brummen

BRUMMEN – Een 45-jarige vrouw uit Brummen werd maandag 14 december tussen 16:45 en 17:00 uur op de Gruttostraat in Brummen bij een supermarkt van haar portemonnee bestolen. De politie onderzoekt de zakkenrollerij.

De vrouw werd ’s avonds door de bank geattendeerd op het feit dat even daarvoor was geprobeerd om met haar creditcard te pinnen, wat overigens niet gelukt was. Op dat moment merkte de vrouw dat ze haar portemonnee miste. Haar bankpassen werden direct geblokkeerd, waardoor er geen geld van haar rekeningen is afgeschreven. Na het boodschappen doen bij de supermarkt is de portemonnee vermoedelijk uit de tas met boodschappen weggenomen. De politie blijft waarschuwen voor dergelijke praktijken. Voornamelijk bij het boodschappen doen, dient men alert te zijn op zulke zaken. Tevens raadt de politie aan nooit je pincodes af te geven aan mensen die zeggen namens een bank te bellen en/of spreken en uit eigen initiatief je hierover benaderen. Getuigen die het voorval hebben gezien en informatie hebben, wordt verzocht te bellen met 0900 – 8844

Auto weg na inbraak bij garage

ZUTPHEN – Bij een autogarage aan De Stoven in Zutphen is dinsdag 15 december een auto gestolen.

De politie ging ter plaatse naar aanleiding van een inbraakalarm. Er bleek uit de werkplaats van de betreffende garage een auto te zijn gestolen. Het gaat om een zwarte Volvo XC70 met kenteken 50-JFK-5. Om binnen te komen, is een deur geforceerd. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraak te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 – 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).