+ Fietsers botsen in Lochem - GelreNieuws.nl

+ Fietsers botsen in Lochem

Geplaatst op 14 december 2009, om 12:27 uur

LOCHEM – Bij een aanrijding op de Albert Hahnweg in Lochem is maandag 14 december een 78-Lochemse fietser gewond geraakt. Hij liep ondermeer een hoofdwond op.

De man fietste omstreeks 09.00 uur over de Albert Hahnweg en wilde linksaf slaan. Kennelijk sorteerde hij hiervoor voor, waardoor een 13-jarige Lochemse scholier hem rechts wilde passeren. De man kwam weer naar rechts wardoor beide fietsers elkaar met de sturen raakten. De op leeftijd zijnde Lochemmer liep bij de valpartij die volgde een hoofdwond op en is even buiten westen geweest. Omstanders verleenden eerste hulp en de man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Poging inbraak

ZUTPHEN – Bij een appartementencomplex aan de Rudolf Steinerlaan in Zutphen is zondag 13 december in diverse bergingen getracht in te breken.

Door het forceren van de deurscharnieren is getracht in te breken. Er wordt nog niets gemist en de woningstichting zal de schade herstellen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele tips over de verdachten zijn welkom via 0900 – 8844.

Glaasje op

BRUMMEN – De politie heeft zondagavond in Brummen een 35-jarige Rhedenaar bekeurd. Hij bleek met 1.0 promille alcohol een auto te besturen.

Surveillerende agenten controleerden de bestuurder omstreeks 22.50 uur op de Burgemeester de Wijslaan in Brummen. De man bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau 1.0 promille. Met een boete en een rijverbod mocht hij later te voet naar huis.

Motorrijder onderuit

KLARENBEEK – Een 22-jarige motorrijder uit Oene is zondagmiddag 13 december per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man was op de Hoofdweg in Klarenbeek (gem. Voorst) met zijn motor onderuit gegaan en raakte gewond.

De man kwam even na het middaguur uit de richting Klarenbeek en reed richting de rotonde met de Zutphenseweg. Vlak voor de rotonde is nog een bocht en kennelijk, door zijn onbekendheid ter plaatse, schrok de man hiervan. Hij remde en ging vervolgens onderuit. Via het wegdek gleed hij de berm in. Met schouderletsel is hij naar het ziekenhuis overgebracht.