+ Hennepkwekerij ontmanteld

Geplaatst op 17 december 2009, om 20:43 uur

ZUTPHEN – De politie heeft op woensdagavond 16 december in Zutphen een hennepkwekerij ontmanteld, welke niet actief was. Desondanks zijn de spullen in beslag genomen en worden deze vernietigd.

De politie kwam de kwekerij in een woning aan de Buitensingel op het spoor na een anonieme tip. In de woning troffen de agenten een niet actief zijnde hennepkwekerij. De benodigdheden voor een kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Er werden geen hennepplanten aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mannen op dievenpad

BRUMMEN – De politie heeft op woensdagavond 16 december in Brummen drie mannen uit Litouwen aangehouden, omdat zij in de late uren in het bezit waren van inbrekerswerktuig.

De politie kreeg rond 23:15 uur de melding van een oplettende getuige die een verdacht voertuig had zien rijden op de Marsweg in Zutphen. De auto was inmiddels naar Brummen gereden. Agenten hielden de auto daar staande op de Arnhemsestraat en troffen daarin de 30-, 22-, en 23-jarige Litouwers aan. In de auto bleek een ruime hoeveelheid inbrekerswerktuig te liggen. Daarop hielden de agenten de drie aan en brachten hen over naar het politiebureau. De inbrekerswerktuig zijn in beslag genomen en tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond na aanrijding

ZUTPHEN – Op woensdag 16 december is in Zutphen een 54-jarige man gewond geraakt toen hij op zijn fiets in aanrijding kwam met een 21-jarige automobiliste.

De automobiliste uit Zutphen reed rond 08:30 uur over de Verlengde Ooyershoekweg. Toen de vrouw linksaf de Hoge Balver in wilde slaan, zag zij de tegemoetkomende fietser uit Baak over het hoofd. Dit had een aanrijding tot gevolg waarbij de 54-jarige gewond raakte. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.