Zwaargewonde bij botsing Nieuwe IJsselbrug Zutphen

Geplaatst op 17 december 2009, om 16:30 uur

foto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau Kerkmeijer
ZUTPHEN –
Een 26-jarige automobilist uit Drempt en een 25-jarige automobilist uit Zutphen zijn donderdagmiddag 17 december gewond geraakt na een frontale aanrijding. De aanrijding vond plaats op de nieuwe IJsselbrug (N348). De brug is ruime tijd afgesloten geweest.

Het ongeval gebeurde rond 15:00 uur. De 26-jarige automobilist uit Drempt reed over de N348, de nieuwe IJsselburg, richting Brummen. Midden op de brug verloor de man door onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig waardoor hij tegen de rechtervangrail botste. De auto schoot door en botste vervolgens tegen de linker vangrail, waarna er een aanrijding ontstond met de tegemoetkomende 25-jarige automobilist uit Zutphen. De 26-jarige man werd door een brandweer uit zijn auto bevrijd. De 25-jarige man kon zelf uit zijn auto komen. Beide automobilisten werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De nieuwe IJsselburg werd volledig afgesloten. De politie heeft de automobilisten die nog op de brug stonden van de brug begeleid. De brug werd rond 17:30 uur weer vrijgegeven voor het verkeer.

De verkeersongevallendienst van de politie heeft de exacte toedracht van het ongeval in onderzoek.

Video: