+ Inbrekers slaan hun slag in Terwolde

Geplaatst op 2 december 2009, om 16:48 uur

breekijzerTERWOLDE – In de nacht van maandag op dinsdag 1 december is er bij twee woningen in Terwolde ingebroken en bij een derde werd een poging daartoe gedaan. Uit de twee woningen, één aan de Dorpstraat en één aan Riemkamp, werd onder andere geld en computers weggenomen.

De politie kreeg dinsdagochtend drie meldingen binnen van woninginbraak. De bewoners ontdekten de inbraken ’s morgens vroeg. Bij beide woningen waar is ingebroken, aan de Dorpstraat en Riemkamp, heeft men een raam geforceerd om binnen te komen. Bij een tweede woning aan de Dorpstraat was getracht om in te breken. Hier zijn de daders waarschijnlijk gestoord door de bewoner. Er werden hier alleen braaksporen van de poging gevonden. De politie heeft de inbraken in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de inbraken, te bellen met 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Beginnend bestuurder kijkt te diep in het glaasje

TWELLO – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 2 december een 22-jarige automobilist uit Schalkhaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de man om 02:45 staande bij een verkeerscontrole op de H.W. Iordensweg in Twello. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 1,4 promille blies. De man betrof een zogeheten beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd de politie maakt proces-verbaal op.

Airbags gestolen bij auto-inbraken

TWELLO – In de nacht van maandag op dinsdag 1 december werd er bij een viertal auto’s in Twello ingebroken. Bij drie auto’s werd de airbag weggenomen.

De auto’s stonden geparkeerd in de Bramhsstraat, Mahlerstraat, Wagnerhof en Bizethof. Alle eigenaren constateerden de inbraak ’s ochtends. Zij hadden allen hun auto’s de avond ervoor deugdelijk afgesloten achtergelaten. Opmerkelijk is dat bij drie auto’s de airbag werd weggenomen. Bij de vierde auto werd de autoradio gestolen, wel werd hier ook het dashboard vernield. De politie heeft de inbraken in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de inbraken, te bellen met 0900-8844.

Kluis weg na inbraak

EPSE – Bij een woning aan Vrijlandslaantje in Epse is dinsdagavond 1 december ingebroken. Er werd onder meer een kluis met inhoud weggenomen.

De bewoners waren even van huis geweest en constateerden bij thuiskomst, dat er was ingebroken. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Men is er met onder andere een kluis, waar veel persoonlijke papieren inzitten, vandoor gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben dat in vergband kan worden gebracht met de inbraak, te bellen met 0900-8844.