+ Hardrijders Steenderen op de bon

Geplaatst op 25 februari 2010, om 13:56 uur

Archieffoto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau KerkmeijerSTEENDEREN – De politie heeft donderdagochtend 25 februari op de Doesburgseweg in Steenderen gecontroleerd op snelheid. Er zijn in totaal 14 snelheidsbekeuringen uitgeschreven.

Op de Doesburgseweg is de maximum toegestane snelheid 60 kilometer per uur. In totaal zijn er 60 auto’s gecontroleerd, hiervan reden er 14 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 100 kilometer per uur.

Man aangehouden na mishandeling

DOETINCHEM – Op woensdagavond 24 februari heeft de politie een 39-jarige man uit Zwolle aangehouden, nadat hij op het centraal station in Doetinchem een 26-jarige man uit Arnhem mishandeld had.

De Arnhemmer stond te wachten op de trein op het centraal station in Doetinchem, toen hij werd aangesproken. De man vroeg hem om een sigaret, toen hij dit weigerde werd hij in zijn gezicht geslagen. De politie heeft de man ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na diefstal fiets

WINTERSWIJK – De politie heeft woensdag 24 februari een 48-jarige man uit Winterswijk aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.

Eerder deze maand was de fiets weggenomen bij een woning aan de Berkenstraat in Winterswijk. Na onderzoek heeft de politie de man aangehouden op verdenking van diefstal van de betreffende fiets. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De man is heengezonden met een proces-verbaal.

Politie neemt auto in beslag

EIBERGEN – De politie heeft woensdagmiddag 24 februari op de Burgemeester Wilhemweg in Eibergen een 20-jarige man uit Hengelo (Ov) aangehouden. De man bleek zonder rijbewijs te rijden.

De agenten zagen de man omstreeks 15.30 uur in zijn auto rijden en besloten hem te controleren. Hierbij bleek dat de man niet in het bezit van een rijbewijs was en dat de auto niet verzekerd en APK gekeurd was. De politie heeft de auto in beslag genomen. De man is heengezonden met een boete.

Vrouw bestolen van portemonnee

DIDAM – Op woensdagochtend 24 februari is een 67-jarige vrouw uit Didam bestolen van haar portemonnee bij een supermarkt aan de Rozenstraat in Didam.

De vrouw was boodschappen aan het doen bij de supermarkt. Toen ze bij de kassa kwam om haar boodschappen af te rekenen, ontdekte zij dat haar portemonnee niet meer in haar handtas bevond. In de portemonnee zaten onder andere een bankpasje en geld. De dader heeft met het bankpasje een geldbedrag gepind. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Tv weg na woninginbraak

’s HEERENBERG – Bij een woning aan de Gladiolenstraat in ’s-Heerenberg is in de nacht van woensdag op donderdag 25 februari ingebroken. Er is onder meer een televisie meegenomen.

De bewoner ontdekte de inbraak bij thuiskomst. Men is binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Motorzagen uit aanhanger gestolen

ZELHEM – De politie onderzoekt een diefstal uit een geparkeerde aanhangwagen die woensdagochtend 24 februari aan de Meeneweg in Zelhem plaatsvond. Uit de aanhangwagen zijn vier motorzagen weggenomen.

Medewerkers van een bedrijf waren bezig met het onderhoud van een bosperceel. Zij hadden hun auto met daarachter een aanhangwagen omstreeks 9.00 uur geparkeerd op het onverharde stuk weg aan de Meeneweg. Toen zij bij de auto terugkwamen, bleken er vier motorzagen weggenomen te zijn uit de aanhangwagen. De politie heeft de diefstal in onderzoek. Eventuele getuigen wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900 – 8844.

Bromfietser gewond bij aanrijding met auto

DOETINCHEM – Op woensdagmiddag 24 februari is een 19-jarige bromfietser uit Doetinchem gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Vondelstraat in Doetinchem.

De jongen reed omstreeks 14.00 uur met zijn bromfiets over de Vondelstraat, toen er van rechts een auto uit de Potgieterstraat kwam rijden. De jongen verleende de 23-jarige bestuurster van de auto geen voorrang op het kruispunt. Hierdoor ontstond een aanrijding. De jongen is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeerscontrole Doetinchem

DOETINCHEM – De politie heeft op woensdag 24 februari een algemene verkeerscontrole gehouden op de Keppelseweg en Terborgseweg in Doetinchem.

De politie heeft in totaal 24 bekeuringen uitgeschreven. Er zijn onder andere bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel en het niet handsfree bellen.