+ Op hol geslagen paard door auto aangereden

Geplaatst op 23 februari 2010, om 20:06 uur

HALLE – Een loslopend paard werd maandag 22 februari op de Varsseveldseweg in Halle door een personenauto aangereden. Het paard was ontsnapt vanuit Groenlo toen de eigenaar het dier op stal wilde zetten.

De politie kreeg omstreeks 18:00 uur de melding van het ongeval. Even daarvoor was het paard door verschillende getuigen al in de buurt van Lichtenvoorde en Harreveld gezien. Het paard bleek ontsnapt te zijn toen de eigenaar het dier op stal wilde zetten in Groenlo. Op de Varsseveldeweg vlak voor Halle werd het dier aangereden door een 45-jarige automobiliste uit Varsseveld. Het dier overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De eigenaar van het paard werd in kennis gesteld en de auto van de vrouw is wegens de opgelopen schade weggesleept.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Winkeldievegge aangehouden

DOETINCHEM – De politie heeft maandag 22 februari een 52-jarige vrouw uit Doetinchem aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw werd op heterdaad betrapt toen zij enkele boodschappen uit een supermarkt aan de Rozengaardseweg in Doetinchem meenam zonder deze te betalen.

De vrouw werd door het winkelpersoneel staande gehouden toen zij de winkel verliet nadat zij zuivelwaar en brood in haar tas had gestopt en zonder deze te betalen de kassa passeerde. De politie heeft de vrouw overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De boodschappen zijn teruggegeven aan de supermarkt.

Omdat de vrouw eerder voor een dergelijk vergrijp was bekeurd, is haar na overleg met de officier van justitie een dagvaarding uitgereikt, om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Tevens heeft de vrouw een winkelverbod voor de betreffende supermarkt gekregen.

Zonder rijbewijs rijden onder invloed

GROENLO – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 23 februari een 24-jarige automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man bleek ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

De politie hield de bestuurder omstreeks 01:30 uur bij een verkeerscontrole staande op de Walstraat in Groenlo. De man weigerde ter plaatse mee te werken aan een blaastest. De agenten hadden echter het vermoeden dat de man onder invloed was van alcohol vanwege zijn bloeddoorlopen ogen en adem die sterk naar alcoholische drank rook.

Op deze verdenking is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 2,1 promille. Tevens bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij heeft een rijverbod van een aantal uur gekregen en de politie maakt proces-verbaal op.

Onder invloed rijden tijdens rijverbod

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 23 februari een 40-jarige man uit Doetinchem aangehouden. De man werd door agenten al rijdend op zijn snorfiets gezien, terwijl hem wegens het rijden onder invloed van alcohol eerder die nacht een rijverbod was opgelegd.

De man had omstreeks 02:00 een rijverbod gekregen, nadat hij door de politie was aangehouden op de C Missetstraat in Doetinchem voor het rijden onder invloed van alcohol. Om 03:00 uur zagen agenten de man wederom op zijn snorfiets rijden. Dit maal op de Europaweg. De Doetinchemmer werd opnieuw aangehouden. Deze keer werd ook zijn snorfiets in beslag genomen. De politie maakt een uitgebreid proces-verbaal op.

Vooral fietsers op de bon bij controle in Doetinchem

Door roodDOETINCHEM – De politie heeft op maandag 22 februari op diverse locaties in Doetinchem verschillende verkeerscontroles gehouden. Vooral het forse aantal overtredingen van fietsers met betrekking tot het rijden door een rood verkeerslicht viel hierbij op.

De controles hebben het doel, de verkeersveiligheid te vergroten. Op de Terborgseweg in Doetinchem, naast het station, werden totaal 10 fietsers bekeurd in verband met het rijden door het rode verkeerslicht. Deze boete bedraagt € 60,-

Op de Keppelseweg in Doetinchem werden drie bestuurders proces-verbaal toegezegd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid betrof 67 km/u daar waar maximaal 50 km/u was toegestaan. Verder werden er nog proces-verbalen toegekend voor het niet dragen van de autogordel (2x), boete € 90,-  en het niet handsfree bellen (2x), boete € 160,- .

Snelkraak tankstation

DIDAM – In de nacht van maandag op dinsdag 23 februari vond er bij een tankstation aan de Tatelaarweg in Didam een zogeheten snelkraak plaats. Er werd hierbij voornamelijk rookwaar gestolen.

De politie kreeg omstreeks 01:30 uur de melding van de inbraak. Middels een alarmsysteem werd de eigenaar van het tankstation gealarmeerd. Deze belde direct met de politie. Ter plaatse bleek dat men is binnengekomen door een raam te forceren. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Vrachtwagencombinatie veroorzaakt ravage

WINTERSWIJK – Een vrachtwagencombinatie zorgde maandag 22 februari voor een grote ravage op de Groenloseweg in Winterswijk. De 40-jarige chauffeur uit Noardburgum reed tegen een boom die vervolgens omknakte. Niemand raakte gewond.

De politie kreeg omstreeks 17:00 uur de melding van het incident. De vrachtwagen was door onbekende oorzaak in de berm terechtgekomen. De chauffeur corrigeerde dit waardoor de aanhanger dusdanig begin te slingeren dat deze ter hoogte van de kruising met de Goorweg  een boom raakte die vervolgens door de klap afknapte. De aanhangwagen werd losgerukt van de vrachtwagen en raakte zwaar beschadigd. De chauffeur kwam met de schrik vrij. De dienst verkeersongevallen van de politie (VOA) kwam ter plaatse en deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Tot laat in de avond is men bezig geweest om de ravage op te ruimen. De aanhangwagen werd weggesleept en Rijkswaterstaat heeft de boom geruimd en het wegdek schoongeveegd. Het verkeer van Groenlo naar Winterswijk ondervond nagenoeg geen hinder van het ongeval, het verkeer richting Groenlo werd omgeleid via de naastgelegen ventweg.

Inbraken nieuwbouwwoningen

ZEDDAM/ZELHEM – De politie onderzoekt een aantal inbraken bij nieuwbouwwoningen in Zelhem Zeddam. Er werd in alle gevallen niets weggenomen. Wel liepen de getroffen woningen behoorlijke schade op door de inbraken.

De politie kreeg maandag 22 februari diverse meldingen binnen van inbraken bij nieuwbouwwoningen. In Zelhem betreft het drie woningen aan de Huusakker en in Zeddam worden de woningen momenteel gebouwd aan de Oswaldusstraat.

Er werd bij de inbraken niets weggenomen. Wel liepen de woningen schade op aan de deuren, doordat deze geforceerd werden om binnen te kunnen komen. De woningen zijn allen nog in aanbouw en worden nog niet bewoond. De politie heeft de zaak in onderzoek.