Arrestatieteam haalt man uit flat Apeldoorn

Geplaatst op 29 maart 2010, om 13:10 uur

APELDOORN – Zondagmiddag is de politie geruime tijd bezig geweest met de aanhouding van een verwarde en zeer agressieve man aan de Archimedesstraat in Apeldoorn.

Rond 09:15 uur ontving de politie een eerste melding over het feit dat de 30-jarige bewoner  tekeer ging en vernielingen aanrichtte in zijn flatwoning, en op de ramen bonkte. Ook gooide de man spullen uit het raam. Agenten gingen ter plaatse maar de man weigerde open te doen en uitte diverse ernstige bedreigingen in de richting van de agenten over wat hij zou doen als men probeerde binnen te komen. Ook een onderhandelingspoging mislukte. In verband met de zeer dreigende houding van de man en omdat niet duidelijk was of hij bewapend was, is besloten om een arrestatieteam in te zetten om de man aan te houden. De aanhouding heeft in de woning plaatsgevonden. De man is daarna op het politiebureau ingesloten waar hij door een arts is beoordeeld en overgedragen is aan de hulpverlening.

Arrestatieteam haalt man uit flat

APELDOORN – Zondagmiddag is de politie geruime tijd bezig geweest met de aanhouding van een verwarde en zeer agressieve man aan de Archimedesstraat in Apeldoorn.

Rond 09:15 uur ontving de politie een eerste melding over het feit dat de 30-jarige bewoner tekeer ging en vernielingen aanrichtte in zijn flatwoning, en op de ramen bonkte. Ook gooide de man spullen uit het raam. Agenten gingen ter plaatse maar de man weigerde open te doen en uitte diverse ernstige bedreigingen in de richting van de agenten over wat hij zou doen als men probeerde binnen te komen. Ook een onderhandelingspoging mislukte. In verband met de zeer dreigende houding van de man en omdat niet duidelijk was of hij bewapend was, is besloten om een arrestatieteam in te zetten om de man aan te houden. De aanhouding heeft in de woning plaatsgevonden. De man is daarna op het politiebureau ingesloten waar hij door een arts is beoordeeld en overgedragen is aan de hulpverlening.