+ Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld - GelreNieuws        

+ Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld

Geplaatst op 25 maart 2010, om 18:09 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdagmiddag 24 maart bij een politieonderzoek in een woning aan de Glazeniershorst in Apeldoorn een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er werd een 36-jarige Apeldoorner aangehouden.

De politie onderzocht de woning na een melding. In de woning werden in een slaapkamer zo’n 140 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De in het pand aanwezige man werd aangehouden en is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Aanrijding op snelweg A50

APELDOORN – Een 55-jarige automobiliste uit Zwolle raakte woensdagavond 24 maart gewond bij een aanrijding met een 55-jarige automobilist uit Zutphen. Het ongeval vond plaats op de snelweg A50 richting Zwolle, ter hoogte van Apeldoorn.

De hulpdiensten kregen omstreeks 22:30 uur de melding van het ongeval. De Zutphenaar moest tijdens een inhaalmanoeuvre plotseling remmen, omdat de vrachtwagen die hij wilde inhalen ineens naar links uitweek. De automobiliste uit Zwolle die daarachter reed, zag dit te laat en botste achterop de man uit Zutphen. Vervolgens kwamen beide voertuigen tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand. Alle twee de voertuigen waren flink beschadigd en zijn weggesleept. De vrouw uit Zwolle is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.