+ Automobilist botst in vangrail A28

Geplaatst op 18 maart 2010, om 16:27 uur

NUNSPEET – Een 39-jarige automobilist uit Den Haag was woensdag 17 maart betrokken bij een verkeersongeval op de snelweg A 28 ter hoogte van Nunspeet. Zijn auto belandde hierbij tegen de vangrail en liep flinke schade op. De bestuurder bleef ongedeerd.

De politie kreeg omstreeks 13:00 uur de melding van het ongeval. De Hagenees reed over de linker rijbaan toen plotseling één van zijn wielen in de linker berm raakte. Door een stuurcorrectie verloor de bestuurder de macht over het voertuig en belandde in de vangrail aan de rechterkant van de weg. Door deze klap draaide de auto en reed achterwaarts weer terug naar de linker weghelft, waar hij tot stilstand kwam. Gelukkig waren en geen andere voertuigen bij betrokken en bleef de bestuurder zelf ongedeerd. Zijn auto liep flinke schade op en is weggesleept.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Twee winkeldieven aangehouden

PUTTEN – Twee opsporingsambtenaren van de gemeente Putten hebben op woensdag 17 maart in hun dorp twee Roemeense mannen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal in een drogisterij aan de Kerstraat.

De politie kreeg omstreeks 14:50 uur de melding dat een 30-jarige Roemeen bij een drogisterij was aangehouden waar hij een aantal flesjes parfum had gestolen. De verdachte werd overgeleverd aan de politie. De politie vermoedde dat hij niet alleen opereerde. De ambtenaren waren ook op de hoogte van de diefstal en gingen in de omgeving kijken naar een mogelijk andere verdachte. Zij zagen omstreeks 15:30 uur op de Kelnarijstraat een verdacht persoon zitten. Toen de opsporingsambtenaren naar hem toe kwamen, probeerde hij weg te lopen. Hij werd staande gehouden. In zijn auto werd ook gestolen parfum gevonden. Hierop werd deze 23-jarige Roemeen ook aangehouden. Later bleek dat de twee ook in Ermelo bij een drogisterij onder meer cosmetica hadden gestolen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld voor onderzoek. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Autodiefstallen

ERMELO/HEERDE – In de avond van woensdag 17 maart is er ingebroken in een bedrijfsauto aan de Smutslaan in Ermelo. Ook bij de Schaapskooi in Heerde is een auto opengebroken.

De eigenaar van de auto hoorde die avond klappen in de buurt van zijn woning. Buiten zag hij dat er een ruit van zijn bedrijfsbus was ingeslagen. Er is een navigatiesysteem weggenomen.

In Heerde is een handtas uit een auto gestolen. De eigenaar had de auto geparkeerd aan de Elburgerweg om de hond uit te laten. Toen zij terugkwam ontdekte zij dat er een ruit was ingeslagen en haar handtas was weggenomen.

De politie adviseert mensen om geen waardevolle spullen in de auto te laten liggen.

Gestolen fietsen terecht na tip van getuige

ELBURG – De politie heeft na een bruikbare tip van een getuige twee fietsen teruggevonden die in de nacht van woensdag op donderdag 4 maart waren gestolen uit de schuur bij een woning aan het Bagijnendijkje in Elburg.

De politie kreeg naar aanleiding van een bericht in de media over de diefstal van de twee fietsen diverse tips binnen. Naar aanleiding hiervan trof zij de betreffende fietsen elders in Elburg aan. De fietsen zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Diverse verkeerscontroles

ERMELO/PUTTEN – De politie heeft woensdag 17 maart in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee het promotieteam van Veilig Verkeer Nederland op verschillende locaties in Ermelo en Putten verkeerscontroles gehouden. Er werden hierbij totaal 55 verkeersovertredingen geconstateerd. De meeste overtreders droegen geen autogordel (21x) of reden te hard (17x).

De controles vonden in Putten plaats op de Van Geenstraat, Garderensweg, Roosendaalseweg en Engweg. In Ermelo werd gecontroleerd op de Horsterweg en de Putterweg. De hoogste snelheid werd gemeten op de Horsterweg, te weten 75 km/uur, terwijl daar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Van 200 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Hierbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd. Het promotieteam van Veilig Verkeer Nederland deelde aan bestuurders, na het voldoen van een blaastest, een bobsleutelhanger uit. Ook hadden de meeste fietsers en automobilisten de verlichting in orde. De overige overtredingen betroffen een verlopen rijbewijs, het onnodig claxonneren, het niet tonen van het kentekenbewijs en/of rijbewijs, het niet volgen van de verplichte rijrichting, de kentekenplaat niet zichtbaar op de bromfiets, niet handsfree bellen en tijdens het rijden met een aanhangwagen de lading koeienmest niet afgedekt hebben.

Hennepkwekerij ontmanteld

HARDERWIJK – De politie heeft woensdag 17 maart in een loods bij een woning aan de Julianalaan in Harderwijk een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De politie is nog op zoek naar de eigenaar.

De politie stelde een onderzoek op de locatie na melding van een mogelijke hennepkwekerij. In de loods werden in verschillende ruimtes ruim 500 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast is er nog 20 kilo gedroogde henneptoppen gevonden. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in.