Puttenaar (17) verdacht van overval, inbraken en diefstal

Geplaatst op 1 maart 2010, om 13:32 uur

PUTTEN – De politie heeft een onderzoek afgerond, waarbij drie jonge Puttenaren, in de leeftijd van 17, 17 en 19 jaar, werden aangehouden. Alle drie worden verdacht van één woninginbraak in Putten.

Eén van de 17-jarigen, wordt daarnaast verdacht van een tweede woninginbraak, een overval op een winkel, diefstal van een bestelauto en een inbraak in een bedrijf, waarbij een kluis met een geldbedrag werd weggenomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Twee verdachten zijn intussen op vrije voeten gesteld. De 17-jarige verdachte zit in voorlopige hechtenis.

De politie kwam het drietal op het spoor toen ze in de avonduren van 18 januari werden betrapt bij een woninginbraak aan de Pinnenburgerweg in Putten. Bij deze inbraak werd een laptop weggenomen.

Tijdens het verdere onderzoek ontstond de verdenking dat de 17-jarige ook een overval gepleegd zou hebben op een computerwinkel aan de Harderwijkerstraat in Putten op 27 november van het vorige jaar. Onder bedreiging met een steekvoorwerp werd  een fors geldbedrag meegenomen.

Dezelfde jongen wordt ook verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Harderwijkerweg in Ermelo in de nacht van 11 op 12 oktober 2009. Bij die inbraak werd een kluis met daarin een geldbedrag weggenomen.

De kluis zou hij hebben vervoerd met een bestelauto, die hij diezelfde nacht had ontvreemd bij een bedrijf aan de Oude Nijkerkerweg in Putten en later die nacht in Ermelo achterliet..

Ook wordt deze 17-jarige verdacht van een woninginbraak aan de Brinkstraat in Putten op 17 januari 2010. Bij deze woninginbraak werd eveneens een laptop weggenomen.

aDe beide laptops die uit de woningen werden ontvreemd, zijn tijdens het politieonderzoek aangetroffen en aan de eigenaren teruggegeven.