+ Twee gewonden bij ongeval Apeldoorn - GelreNieuws.nl

+ Twee gewonden bij ongeval Apeldoorn

Geplaatst op 16 maart 2010, om 20:19 uur

APELDOORN – Op maandagavond 15 maart zijn een 68-jarige vrouw en een 15-jarig meisje uit Apeldoorn opgenomen in het ziekenhuis na een aanrijding op de Laan van Orden in Apeldoorn.     

Vermoedelijk kwam de vrouw op haar bromfiets vanuit de Laan van Orden. Het meisje kwam op haar fiets vanuit Chamavenlaan. Op de kruising raakten zij met elkaar in botsing. De 68-jarige vrouw is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het meisje is door haar vader naar het ziekenhuis gebracht. Zij bleek een hersenschudding te hebben. De politie doet verder onderzoek naar het ongeval.

Bestuurder aangehouden na niet handsree bellen

APELDOORN – De politie heeft op maandagmorgen 15 maart op de Looiersdreef in Apeldoorn een 32-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij wilde niet meewerken toen agenten hem bekeurden omdat hij niet handsfree in de auto zat te bellen.

De politie zag de man omstreeks 11:00 uur een auto richting de Matenpoort rijden. De bestuurder was aan het bellen. Hierop is de man staande gehouden. Bij navraag van zijn gegevens weigerde hij mee te werken. De man werd hierom aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Trio aangehouden voor vrachtautokraak

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 16 maart op de A50 onder Apeldoorn drie mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van het openbreken van een vrachtauto.

De politie kreeg omstreeks 23:30 uur de melding dat op de Stenograaf in Duiven een personenauto was weggereden bij het zien van een beveiligingsauto. Diezelfde auto werd later in de nacht, onder verdachte omstandigheden, gezien op een parkeerplaats op Aalsbergen in Didam.

Hier bleek een vrachtauto te zijn opengebroken. Na controle van het kenteken bleek dat de bestuurder uit Utrecht kwam. De politie uit Arnhem stelde op de A12 richting Utrecht een onderzoek in. Op een gegeven moment zagen zij de auto rijden en volgden deze. De politie Apeldoorn was inmiddels ook op de hoogte en op de afrit A50 richting Apeldoorn kon men de auto laten stoppen. In de auto trof men inbrekersgereedschap aan. De uit Utrecht afkomstige mannen (21, 21 en 22 jaar) zijn door de politie ingerekend en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet onderzoek en heeft proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na winkeldiefstal

APELDOORN – Personeel van een kledingwinkel in de Oranjerie in Apeldoorn heeft op maandagmiddag twee 18-jarige vrouwen, één uit de gemeente Epe, de ander uit Apeldoorn verhoord voor winkeldiefstal.

De politie kreeg omstreeks 17:30 uur de melding van de diefstal. Twee dames hadden beveiligingslabels van kleding verwijderd en hadden gestolen kledingstukken uit een andere winkel bij zich. Ter plaatse konden de vrouwen door winkelpersoneel worden overgedragen aan de politie. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

APELDOORN – Personeel van een winkel aan de Adelaarslaan in Apeldoorn heeft op maandagmiddag 15 maart twee Apeldoornse vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal.

De politie kreeg omstreeks 14:30 uur de melding van de diefstal. De twee verdachten, 20 en 21 jaar, wilden met onder meer een kledingstuk de winkel uitlopen zonder te betalen. Het alarm van de detectiepoortjes ging af en een medewerker kon de vrouwen aanhouden. De politie kon de twee daarop inrekenen en meenemen naar het politiebureau voor verhoor.

Diefstal uit kantoorpand

APELDOORN – Op vrijdagavond 12 maart is er een onder meer een projector gestolen uit een kantoor aan De Linie in Apeldoorn. De gestolen goederen zijn korte tijd later teruggevonden.

Twee mannen liepen omstreeks 21:30 uur een kantoorpand binnen. Het pand is open voor leden van de sportschool op de begane grond. De verdachten hebben in het pand op de eerste etage een deur geforceerd en onder meer een projector weggenomen. Eenmaal buiten werden zij opgewacht door een agent buiten functie die de situatie verdacht vond. Toen hij hen aansprak, renden de verdachten weg en vluchten in een blauwe Volkwagen, klein model richting Veenhuizerweg.

De gestolen goederen werden later teruggevonden op een parkeerplaats in de buurt van het pand.

De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal en verzoekt mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de diefstal contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Twee auto’s opengebroken op parkeerplaats

APELDOORN – In de nacht van maandag op dinsdag 16 maart zijn twee auto’s opengebroken op een parkeerplaats achter de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn. Er zijn geen spullen uit de auto’s weggenomen.

De politie kreeg omstreeks 03:45 uur een melding van een ooggetuige die twee personen bij een auto zag staan terwijl het alarm afging. Ter plaatse kon de politie vaststellen dat er twee auto’s waren opengebroken. Daarbij was getracht een navigatiesysteem weg te nemen.

De politie raadt aan om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.