+ Inbraak brengt politie bij hennepkwekerij

Geplaatst op 13 maart 2010, om 15:49 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 maart een 44-jarige man uit Deventer aangehouden op verdenking van inbraak in een woning en bedreiging.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Omstreeks 01.35 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw in haar woning aan het Kanaal Zuid in Apeldoorn een inbreker had overlopen en dat de vrouw door deze inbreker was bedreigd. De vrouw was in paniek de woning uitgelopen en had medewerkers van een beveiligingsbedrijf welke op dat moment voorbij kwamen aangesproken.

Agenten die vervolgens naar de woning gingen, zagen in de woning een man. Deze man, naar later bleek een 44-jarige inwoner van Deventer, voldeed niet aan het verzoek om naar buiten te komen en vluchtte via de achterzijde van de woning een schuur in. Hier werd hij korte tijd later aangehouden.

Om uit te sluiten dat er nog meer personen in de woning waren, heeft de politie de woning doorzocht. Daarbij werd een in werking zijnde  hennepkwekerij aangetroffen. In verband hiermee zijn de bewoners van het pand, een 40-jarige man en een 26-jarige vrouw aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Alle aangehouden personen zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De hennepkwekerij wordt ontmanteld.

Ongeregeldheden in centrum

APELDOORN – Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd AGOVV- FC Omniworld hebben zich in het centrum van Apeldoorn ongeregeldheden voorgedaan. Drie personen werden aangehouden.

Een groep van ongeveer 40 FC Omniworld supporters zocht omstreeks 19.00 uur in het centrum van Apeldoorn de confrontatie met supporters van AGOVV. Op het Marktplein ontstond een vechtpartij en er werd een auto vernield. De politie kon de ruziënde partijen scheiden. Een 40-jarige man uit Almere werd aangehouden voor vernieling van een auto. Een 18-jarige en een 21-jarige jongeman uit Almere werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De overige supporters van FC Omniworld zijn onder politiebegeleiding met de trein terug gebracht naar Almere.

Op het moment dat de supporters van FC Omniworld naar de trein werden gebracht, stonden een aantal AGOVV supporters op het perron. Zij vertrokken toen hen dat door de politie werd gevraagd. Een 22-jarige inwoner van Apeldoorn voldeed echter niet aan het verzoek en werd daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Winkeldief aangehouden

APELDOORN – De politie heeft vrijdag 12 maart een 24-jarige man uit Litouwen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal in een winkel aan de Hoofdstraat.

De politie kreeg om 14.45 uur een melding dat beveiligers van een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn een winkeldief volgden. Agenten die ter plaatse gingen konden korte tijd later aan de hand van het signalement de man op de Prinses Beatrixlaan aanhouden. Het bleek dat hij een aantal broeken had weggenomen zonder deze te betalen. De man is overgebracht en ingesloten voor nader verhoor.

Jongen van telefoon en i-pod beroofd

APELDOORN – De politie onderzoekt een straatroof die vrijdagavond 12 maart omstreeks 22.15 uur plaatsvond op de Jan van Steenbergenstraat in Apeldoorn. Een 19-jarige Apeldoorner werd ondermeer van zijn mobieltje en I-pod beroofd.

De jongeman fietste omstreeks 22.15 uur op de Jan Steenbergenstraat en werd daar door drie personen staande gehouden. Onder bedreiging van een voorwerp werden de zakken van de jongeman leeggehaald. De daders gingen er in de richting van het Shell tankstation vandoor met ondermeer zijn IPOD en mobiele telefoon. Van de daders is bekend dat ze donkere kleding droegen. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen, of anderen die iets afweten van deze beroving, op om de politie te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.