Trio verdacht van meerdere overvallen op snackbars

Geplaatst op 11 maart 2010, om 14:45 uur

APELDOORN – De politie verdenkt drie mannen van het plegen van gewapende overvallen op snackbars in Apeldoorn. De feiten vonden voornamelijk in november 2009 plaats. De verdachten zitten in voorlopige hechtenis. De slachtoffers zijn over de ontwikkelingen van het rechercheteam geïnformeerd.

Naar aanleiding van een zestal overvallen, waarvan het merendeel in de maand november 2009 plaats vond, heeft de politie met een speciaal rechercheteam een uitgebreid onderzoek naar de verdachten ingesteld. De overvallen vonden plaats in diverse wijken van Apeldoorn.

Het vermoeden bestond dat een dadergroep van verdachten, in wisselende samenstelling, bij meerdere van deze overvallen betrokken was. De overeenkomsten in de opgegeven signalementen van de verdachten en hun werkwijze zorgden voor dit vermoeden.

Eind december werden drie jongemannen kort na een overval op een pizzeria aan de Arnhemseweg in Apeldoorn aangehouden. Het ging om twee Apeldoorners (20 en 21 jaar) en een 19-jarige jongeman uit Lelystad. Hun auto en vuurwapen werden in beslag genomen. Over hun mogelijke betrokkenheid bij andere overvallen op snackbars wensten zij in eerste instantie geen verklaring af te leggen.

Een opsporingsbericht op Omroep Gelderland waarin aandacht aan de overvallen werd besteed en intensief speurwerk door het rechercheteam zorgden voor een doorbraak in het onderzoek. De in een Huis van Bewaring verblijvende verdachten werden hiermee geconfronteerd en in het onderzoek zijn vervolgens bekennende verklaringen afgelegd.

Twee verdachten  zijn vandaag, donderdag 11 maart voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank in Zutphen en blijven in voorlopige hechtenis. De ander een week geleden.

Over de overval op de snackbar aan de Deventerstraat op zaterdag 22 augustus 2008 bestaat nog onduidelijkheid. Tips over deze overval, waarbij rond 21.20 uur twee gewapende en met bivakmutsen vermomde mannen binnen kwamen en er met geld vandoor gingen, zijn welkom bij de politie via 0900 – 8844. Dit kan ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.