+ Buurtbewoners betrappen inbreker

Geplaatst op 9 maart 2010, om 16:48 uur

APELDOORN – Op maandagmiddag 8 maart is er ingebroken in een woning aan de Burg Tut Noltheniuslaan in Apeldoorn. De inbreker werd echter betrapt door buurtbewoners en wist te ontkomen.

De politie kreeg omstreeks 13:00 uur de melding van de inbraak. Ter plaatse werd vastgesteld dat de man een raam had geforceerd en zo was binnengekomen. Doordat het alarm afging kwamen buurtbewoners kijken wat er aan de hand was. Binnen troffen zij de inbreker. Hij sloeg op de vlucht op een damesfiets.

Het gaat om een blanke man van 1.65 meter. Hij is ongeveer 30 jaar oud met kort donkerblond haar. Hij droeg een korte donkerblauwe jas.

De politie is een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de inbraak of verdachte contact op te nemen via telefoonnummer 0900 – 8844

Tweetal verdacht van mishandeling

APELDOORN – De politie heeft afgelopen week twee Apeldoorners aangehouden. Zij worden ervan verdacht in de nacht van zaterdag op zondag 14 november 2009 twee huiswaarts kerende stelletjes in de Maten in Apeldoorn te hebben mishandeld. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt.

De twee stelletjes, twintigers waren in de stad wezen stappen en gingen omstreeks 03.00 uur naar huis. Bij de rotonde van de Matenpoort kregen zij het aan de stok met twee jongens. Er werden rake klappen uitgedeeld en de slachtoffers deden aangifte bij de politie. Het ingestelde onderzoek leverde uiteindelijk de identiteit van de twee betrokkenen op. Het gaat om een 18- en een 19-jarige jongeman uit Apeldoorn. De 18-jarige werd als eerste op 2 maart aangehouden, de 19-jarige werd twee dagen later op het politiebureau ontboden en vervolgens aangehouden. Beiden legden een bekennende verklaring af.