+ Wegpiraat aangehouden na achtervolging

Geplaatst op 6 maart 2010, om 14:59 uur

APELDOORN – De politie heeft vrijdagavond 5 maart een 18-jarige man uit Apeldoorn aangehouden wegens doorrijden na aanrijding, rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verzekering en gevaarlijk rijgedrag.

Surveillerende agenten zagen de man rond 21.15 uur rijden op de Barnewinkel in Apeldoorn en wilden een routinecontrole uitvoeren. De auto ging er direct met een te hoge snelheid vandoor, waarop de politie de achtervolging inzette. In de omgeving van de Bronsgietersdonk reed de auto een gemeentelijk grasveld op en raakte de politie het voertuig kwijt tot er een melding binnenkwam dat er op een perceel aan de Bronsgietersdonk door een tuinschutting was gereden. De politie is naar de woning van de bestuurder gegaan en hebben de man meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens doorrijden na aanrijding, rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verzekering en gevaarlijk rijgedrag.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Rijbewijs beginnend bestuurder ingenomen

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 6 maart een 21-jarige man uit Apeldoorn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd rond 04.15 uur staande gehouden op de Vosselmanstraat in Apeldoorn. Een blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,99 blies.
De man is een beginnend bestuurder en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak bedrijf

APELDOORN – In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 maart is er ingebroken aan een bedrijfspand aan de Lage Brink in Apeldoorn. Het is onduidelijke of er iets is weggenomen.

De inbraak heeft vermoedelijk tussen vrijdagavond 17.30 uur en zaterdagochtend 08.30 uur plaatsgevonden. Een ruit van het pand is vernield. Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen. Donderdagmiddag 4 maart is er een auto gezien die zich verdacht gedroeg in de buurt van het bedrijfspand. Aan de voorzijde van het bedrijfsterrein heeft deze auto een tijdje. Ook is deze auto door getuigen gezien aan de achterzijde bij het kanaal. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de inbraak of de verdachte worden verzocht zich te melden bij de politie Apeldoorn of contact op te nemen met de politie via: 0900 – 8844.

Fietser gewond bij aanrijding

APELDOORN – Vrijdagavond 5 maart is er een aanrijding geweest tussen een 48-jarige automobilist uit Apeldoorn en een 77-jarige fietser uit Apeldoorn. Bij de aanrijding op de Laan van Malkenschoten is de fietser gewond geraakt.

Rond 18.55 uur reed de 48-jarige automobilist over de Laan van Malkenschoten in de richting
van de Arnhemseweg. Daar wilde hij daar de rotonde op rijden en kwam in botsing met de fietser die van links kwam. De fietser is met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht.

Jongeren aangehouden na mishandeling

APELDOORN – De politie heeft deze week twee mannen uit Apeldoorn in de leeftijd van 18 en 19 jaar aangehouden wegens betrokkenheid bij een mishandeling in de nacht van 13 op 14 november 2009.

In de nacht van 13 op 14 november 2009 lopen drie personen letsel op nadat zij ter hoogte van de rotonde De Maten op straat zijn mishandeld. Uit politieonderzoek zijn de twee aangehouden mannen als verdachten naar voren gekomen. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau waar zij beiden hebben bekend. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.