Jongen (14) beroofd in Apeldoorn

Geplaatst op 5 maart 2010, om 15:28 uur

politieberichtenAPELDOORN – Donderdagavond 4 maart is een 14-jarige jongen uit Apeldoorn op de Gildenlaan, vlakbij het Matenpark, beroofd van zijn jas en zijn telefoon. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

De jongen zat achterop bij een vriend (ook 14 jaar) en samen fietsen ze rond 18:45 uur over de Gildenlaan. Bij het kruispunt van de Gildenlaan met de Laan van Maten zijn de jongens rechtdoor gefietst over het fietspad richting het Matenpark. Kort daarna kwamen ze een groep bestaande uit 6 à 7 jongeren tegen. Deze groep belette ze verder te fietsen. Één van de 14-jarige jongens is daarna verbaal onder druk gezet om zijn jas en telefoon af te geven. Daarna is de groep weggerend in de richting van de Laan van Erica.

Van de groep jongeren is bekend dat het ging om een aantal jongeren met een getinte huidskleur, en enkele met een zeer donkere huidskleur. Meerdere van hen droegen capuchons over hun hoofd en hadden zwarte handschoenen aan. Enkele van hen droegen trainingsbroeken en twee jongens droegen een lange zwarte jas.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept eventuele getuigen, of anderen die iets afweten van deze beroving, op om de politie te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Hennepkwekerij ontmanteld

APELDOORN – Donderdag 4 maart heeft de politie aan de Kruisakkerweg in Apeldoorn een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Een 48-jarige vrouw is ter plekke aangehouden omdat ze ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor de kwekerij.

Uit politieonderzoek was de verdenking naar voren gekomen dat er zich een kwekerij in de woning zou bevinden. De politie stelde donderdagmiddag ter plekke een onderzoek in en trof in de schuur van de woning ongeveer 70 planten aan. De 48-jarige vrouw werd bij de woning aangetroffen. Zij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 48-jarige vrouw.

Jongeren aangehouden na vernieling

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 5 maart vijf jongeren aangehouden op verdenking van het vernielen van een prullenbak in het Beekpark in Apeldoorn.

De politie ontving rond 03:45 uur een melding van iemand die getuige was geweest van de vernieling. Ter plaatse werden 4 jongeren aangetroffen, vlakbij de vernielde metalen prullenbak. Tussen de kapotte onderdelen van de prullenbak lag het vuilnis uit de prullenbak verspreid over de grond. Tijdens het aanspreken van de vier jongeren kwam een getuige met een vijfde jongere aangelopen. De getuige verklaarde dat ook deze jongen bij de vernieling aanwezig was geweest. De vijf Apeldoornse jongeren, in leeftijd variërend van 18 t/m 21 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op. De schade zal vermoedelijk worden verhaald op het vijftal.

Inbraak woning

APELDOORN – In de nacht van donderdag op vrijdag 5 maart is er ingebroken in een woning aan de Apeldoornseweg in Hoenderloo.

Men was binnen gekomen door een deur te forceren. De inbraak is rond 06:00 uur ontdekt. Er zijn onder meer een tas, sieraden en een portemonnee gestolen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.