+ Winkeldieven op heterdaad betrapt

Geplaatst op 11 maart 2010, om 16:24 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdag 10 maart twee winkeldieven op heterdaad betrapt toen zij sieraden wegnamen uit een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn.

Surveillerende agenten zagen dat een man en vrouw op de sieradenafdeling van het warenhuis spullen in hun tas stopten en vervolgens het warenhuis verlieten. Direct gingen de agenten achter hen aan en hielden hen buiten het pand staande. De 20 jarige man en 42-jarige vrouw, beiden uit Deventer, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Minderjarige aangehouden na heling van fiets

APELDOORN – De politie heeft woensdag 10 maart een 15-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling van een fiets.

Agenten zagen de jongen op het Marktplein in Apeldoorn op een fiets waarvan zij het vermoeden hadden dat deze gestolen was. Onderzoek wees uit dat de fiets inderdaad als gestolen geregistreerd stond. Toen de agenten de jongen wilden aanhouden voor heling, zette de jongen het op een lopen. Op de hoek van de Rustenburgstraat en Helfrichstraat konden de agenten de jongen aanhouden. Zij  hebben hem overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De jongen zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Betalen of brommen

APELDOORN – De politie heeft woensdag 10 maart een 32-jarige Apeldoorner aangehouden. De man had nog een boetebedrag openstaan en weigerde na meerdere vorderingen om deze te betalen.

De man stond geregistreerd in het opsporingsregister van de politie. Hij had voor een totaal bedrag van zo’n 800 aan boetes openstaan. Deze kon hij niet betalen en is naar een Huis van Bewaring gebracht.

Man aangehouden na gevaarlijk rijgedrag

APELDOORN – De politie heeft woensdagavond 10 maart een 41-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag.

De politie kreeg die avond meerdere meldingen binnen over de automobilist. Zo was de man onder andere gesignaleerd op de Reenelnaan in Apeldoorn waarbij hij tegen het verkeer in zou rijden. Agenten gingen ter plaatse, maar zagen de man hier niet meer. Uiteindelijk trof de politie de auto van de man aan op de Oude Zwolseweg ter hoogte van de Papagaaiweg. De bestuurder zat half slapend in zijn auto, die boven een droge sloot hing. Volgens getuigen had de man hen bijna aangereden toen hij op de kruising plotseling volgas achteruit reed. De politie hield de bestuurder aan en heeft hem overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.