+ Man ernstig gewond bij val van koets in Beekbergen - GelreNieuws.nl

+ Man ernstig gewond bij val van koets in Beekbergen

Geplaatst op 12 maart 2010, om 17:17 uur

BEEKBERGEN – Een 66-jarige man uit Apeldoorn raakte donderdag 11 maart gewond toen hij in het buitengebied van Beekbergen, ter hoogte van Klein Paradijs, van zijn koets viel, nadat zijn paarden op hol geslagen waren.

De politie kreeg omstreeks 15:30 uur de melding van het ongeval. Over de oorzaak en toedracht is nog niets bekend. De man was van zijn koets gevallen toen zijn paarden op hol geslagen waren. Bij zijn val liep de man ernstige verwondingen op. Het slachtoffer is met onder meer been-, arm- en hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De op hol gelagen paarden zijn even later aangetroffen. Over hun conditie is niets bekend.

Verdachte winkeldiefstal aangehouden

APELDOORN – De politie heeft donderdagmiddag 11 maart een 41-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou een horloge hebben gestolen bij een juwelier aan de Hoofdstraat in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 14:15 uur de melding van de winkeldiefstal. Aan de hand van zijn signalement konden agenten de dader even later aanhouden op de Stationstraat in Apeldoorn. Uit controle bleek de man in het bezit te zijn van het gestolen horloge. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Minderjarigen aangehouden voor heling fiets

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond 11 maart een 15- en een 16-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling van een fiets.

Agenten zagen de jongens rond 20.45 uur fietsen op de 2e Wormenseweg in Apeldoorn, allebei op een fiets waarvan zij het vermoeden hadden dat deze gestolen was. Onderzoek wees uit dat een van de fietsen inderdaad als gestolen geregistreerd stond. De andere fiets wordt nader onderzocht. Beide jongens zijn aangehouden voor heling van een fiets. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De jongens zullen worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Fietsendief op heterdaad betrapt

APELDOORN – De politie heeft donderdag 11 maart een 44-jarige Apeldoorner aangehouden voor diefstal van een fiets. De man werd door agenten op heterdaad betrapt toen hij op de Talingweg in Apeldoorn een fiets wegnam die niet van hem was.

Surveillerende agenten zagen dat de man omstreeks 16.30 uur  bij een aantal fietsen die daar gestald stonden zenuwachtig om zich heen keek en vervolgens een fiets wegnam. Direct werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Minderjarige meisjes plegen meerdere diefstallen

APELDOORN – De politie heeft donderdag 11 maart een 12- en een 13-jarig meisje uit Vaassen aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal bleek uit meerdere winkels in het centrum van Apeldoorn diverse spullen te hebben gestolen.

De politie kreeg omstreeks 17:00 uur de melding dat de meisjes bij een schoenenwinkel aan de Deventerstraat in Apeldoorn waren aangehouden door het winkelpersoneel. Zij zouden daar een tas hebben meegenomen zonder deze af te rekenen. De politie heeft de meisjes overgebracht naar het politiebureau. Hier bekenden beiden verantwoordelijk te zijn voor nog meer winkeldiefstallen. Zij bleken op dat moment in het bezit van diverse goederen, waaronder handtasjes, sjaals, riemen, zonnebrillen, te hebben weggenomen uit verschillende winkels in het centrum van Apeldoorn.

Alle spullen zijn door de politie in beslag genomen en worden teruggegeven aan de winkeliers. De ouders van de meisjes zijn op de hoogte gesteld. Zij worden aangemeld bij het jeugdpreventieteam waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Oudere dame vrouw beroofd van tas

APELDOORN – Een 88-jarige Apeldoornse is donderdag 11 maart op het Marktplein in Apeldoorn beroofd van haar tas. Een onbekende man rukte de tas los die vastzat in het mandje voorop haar scootmobiel.

De politie kreeg omstreeks 11:00 uur de melding van de diefstal. De vrouw stond met haar scootmobiel voor de trappen van het gemeentehuis aan het Marktplein. Plotseling rukte een onbekende man op een fiets de tas van de vrouw los die vastzat in het mandje voorop de scootmopbiel van het slachtoffer. Vervolgens fietste de man weg in de richting van de Rabobank aan de overzijde van het Marktplein. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval en vraagt hen contact op te nemen met 0900-8844.

Bestelbus gestolen bij parkeerplaats hotel

BEEKBERGEN – In de avond/nacht van woensdag op donderdag 11 maart is er een zilverkleurige Volkswagen bestelbus gestolen vanaf het parkeerterrein van een hotel aan de Arnhemseweg in Beekbergen.

De Duitse eigenaar van de bus ontdekte ‘s ochtends dat zijn auto niet meer op de parkeerplaats stond en alarmeerde de politie. Het betreft een grijze Volkswagen Transporter met het Duitse kenteken HDH-V5400. Op de zijkant van de bus staat de tekst “Voith”. De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de diefstal te bellen met 0900-8844. De auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd.

Vrouw gerold van handtas

APELDOORN – Een 64-jarige vrouw uit Apeldoorn is donderdag 11 maart in de omgeving van het Mercatorplein in Apeldoorn bestolen van haar handtas.

De vrouw fietste omstreeks 15:00 uur richting het Mercatorplein toen ze plotseling iets achter haar voelde. Een onbekende man bleek haar tas uit haar fietstas te hebben gehaald en ging er snel op zijn eigen fiets vandoor. De dader zou een getinte huidskleur hebben en ongeveer 25 a 30 jaar oud zijn. Hij zou donkere kleding aan hebben gehad en zich verplaatst hebben op een fiets. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere getuigen, zich te melden via 0900-8844.

In slaap gevallen op de snelweg

APELDOORN – Een 38-jarige automobilist uit Apeldoorn veroorzaakte in de nacht van donderdag op vrijdag 12 maart een aanrijding op de snelweg A1 richting Deventer, even voor de afslag Hoenderloo. De bestuurder was in slaap gevallen.

De politie kreeg omstreeks 04:30 uur de melding van het ongeval. De Apeldoorner verklaarde in slaap te zijn gevallen, terwijl hij zijn auto op de cruise-control had staan. Hierdoor was hij tegen zijn voorganger gebotst, een vrachtwagen bestuurd door een 54-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Door de aanrijding was de auto van de Apeldoorner rondgeslagen en tegen de vangrail geklapt. Hierbij liep de auto schade op. De automobilist droeg geen gordel en liep hoofdletsel op. Er hoefde echter geen ambulance ter plaatse te komen. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De auto van de Apeldoorner is weggesleept.