+ Twee meisjes aangehouden na vernieling - GelreNieuws        

+ Twee meisjes aangehouden na vernieling

Geplaatst op 25 maart 2010, om 18:33 uur

BORCULO – De politie heeft op woensdag 24 maart twee meisjes uit Borculo van 14 en 17 jaar oud aangehouden op verdenking van vernieling. De twee meisjes zouden fietsen hebben vernield aan de Lichtenhorst in Borculo.

De politie kreeg omstreeks 23.00 uur melding van de vernieling. Een getuige had gezien dat de twee meisjes fietsen aan het vernielen waren. Ter plaatse troffen agenten de twee verdachten aan. Tijdens de aanhouding beledigden de twee meisjes de agenten. Ook verzetten zij zich tegen hun aanhouding. Beide meisjes zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Zij zullen worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

DOETINCHEM – De politie heeft op woensdagmiddag 24 maart een 22-jarige man uit Doetinchem aangehouden op de Anne Frankstraat in Doetinchem. De man was in het bezit van een alarmpistool.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 16.00 uur op de Anne Frankstraat staan met een vuurwapengelijkend voorwerp in zijn hand. De man vuurde enkele schoten af. Hierop werd de man staande gehouden. Bij controle bleek het om een alarmpistool te gaan. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Het wapen is in beslag genomen. De man is heengezonden en de politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na mishandeling

WINTERSWIJK – De politie heeft op woensdagavond 24 maart een 28-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij zou een 41-jarige man uit Dinxperlo meerdere malen geslagen hebben op de Misterstraat in Winterswijk.

De politie kreeg omstreeks 20.30 uur melding van de mishandeling. Het slachtoffer liep met een aantal vrienden op de Misterstraat toen hij uit het niets door de 28-jarige man geslagen werd. De politie kon na onderzoek de 28-jarige man aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Winterswijker (15) schopt en slaat jongen

WINTERSWIJK – De politie heeft op woensdagmiddag 24 maart een 15-jarige jongen uit Winterswijk aangehouden voor mishandeling. Hij zou op de Wielewaalstraat in Winterswijk een 17-jarige jongen uit Lichtenvoorde mishandeld hebben.

Het slachtoffer liep samen met een vriend omstreeks 12.45 uur op de Wielewaalstraat in Winterswijk. Op een gegeven moment werd het slachtoffer van achteren aangevallen door de 15-jarige jongen. Hierbij is hij meerdere malen geschopt en geslagen. Het motief van de mishandeling is nog niet duidelijk. Na politieonderzoek werd de verdachte aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Twee jongemannen aangehouden na mishandeling

VORDEN – De politie heeft op donderdag 25 maart twee jongemannen uit Vorden van 19 en 22 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling. De twee verdachten zouden het weekend ervoor een 35-jarige man uit Vorden mishandeld hebben.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 20 maart omstreeks 02.00 uur werd de 35-jarige man op de Dorpsstraat in Vorden door twee onbekende jongemannen mishandeld. Het slachtoffer werd meerdere malen geschopt en geslagen, hierbij liep hij verwondingen op aan zijn hoofd en moest hij voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie stelde een onderzoek in en kreeg de twee verdachten in beeld. Beide verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw aangehouden na diefstal

’s HEERENBERG – De politie heeft op woensdag 24 maart een 24-jarige vrouw uit ’s Heerenberg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw zou kledingstukken bij verschillende winkels aan de Molenpoortstraat in ’s Heerenberg hebben gestolen.

De politie kreeg omstreeks 10.30 uur melding van de diefstal. Getuigen zagen dat de vrouw kledingstukken in haar tas stopte zonder hiervoor te betalen. De politie kreeg een goed signalement van de verdachte en kon haar even later aanhouden. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw betrapt op winkeldiefstal

WINTERSWIJK – De politie heeft op woensdagmiddag 24 maart een 52-jarige vrouw uit Winterswijk aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een winkel aan de Misterstraat in Winterswijk.

Surveillerende agenten zagen dat de vrouw enkele goederen uit de winkel meenam, zonder hiervoor te betalen. De politie heeft de vrouw aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De goederen zijn teruggegeven aan de winkel. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto in brand

DOETINCHEM – In de nacht van woensdag op donderdag 25 maart woedde er een autobrand aan het van Zadelhoffplein in Doetinchem.

De politie en de brandweer kregen omstreeks 01.50 uur melding van de brand. De brandweer had de brand snel onder controle. De auto is volledig uitgebrand. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Diefstal uit berging begraafplaats

AALTEN – Op zaterdag 20 maart is er bij een begraafplaats op de Romienendiek in Aalten een diefstal gepleegd. Er zijn drie motorgereedschappen gestolen, waaronder een bladblazer. De politie zoekt getuigen.

De diefstal is vermoedelijk gepleegd tussen 12.30 – 15.00 uur, tijdens een begrafenis. Er zijn drie motorgereedschappen van het merk Stihl meegenomen uit een berging. Deze berging was die middag niet afgesloten. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben contact op te nemen via 0900-8844.