+ Grote schade na brandstichting Dovenetel Apeldoorn

Geplaatst op 10 april 2010, om 12:48 uur

APELDOORN – Het Team Brandonderzoeken van de brandweer en het Team Forensische Opsporing van de politie hebben een brand onderzocht die vrijdagmiddag 9 april heeft gewoed bij een perceel aan de Dovenetel in Apeldoorn.

Een oude caravan brandde uit en er ontstond aanzienlijke schade aan de woning en enkele aangrenzende schuurtjes.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brand werd omstreeks 13.15 uur gemeld en bleek te woeden in een coniferenhaag achter de woning. In de woning was een kinderdagverblijf, waar nog enkele kinderen aanwezig waren. Deze konden tijdig in veiligheid worden gebracht.

Door de harde wind sloeg het vuur al snel over naar een oude caravan die als opslag diende. En ook de aanbouw van de woning en enkele aangrenzende schuurtje vatte vlam. De gealarmeerde brandweer zette het nodige personeel in en de bluswerkzaamheden namen de nodige tijd in beslag.

Het onderzoek wees uit dat er sprake van brandstichting. De politie vraagt mensen die meer duidelijkheid over de brand hebben, te bellen met 0900 – 8844.

foto Twitter.com / JoramWentink

Gestolen bromfiets in brand gestoken

APELDOORN – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een bromfiets. Het voertuig werd vrijdagavond 9 april in een parkje aan de Hoenderparkstraat in Apeldoorn in brand gestoken.

De politie kreeg omstreeks 23.50 uur een melding van een brandende bromfiets in een parkje. Aan de hand van het verzekeringsplaatje kon de eigenaresse worden achterhaald. Deze miste haar bromfiets na een bezoek op de Radiumweg. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbraak bij school in Apeldoorn

APELDOORN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de Buys Ballotstraat in Apeldoorn. Het feit vond in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 april plaats.

De politie kreeg omstreeks 04.30 uur een melding van een inbraak. Er bleek een ruit vernield en bij het onderzoek in de school, onder meer met een speurhond, werden enkele vernielde kastjes aangetroffen. Het is nog niet duidelijk wat er gestolen is.

Fietsster gewond bij botsing met voetganger

APELDOORN – Een 23-jarige Apeldoornse is in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 april naar het ziekenhuis gebracht nadat zij op de 2e Wormenseweg in haar woonplaats met haar fiets in botsing kwam met een voetganger.

De vrouw reed samen met haar man omstreeks 04.05 uur vanuit het centrum op de fiets naar huis. Zij fietsten door de fietstunnel en wilden daar een voetganger passeren. Deze was enigszins onvast ter been en bij het passeren ontstond een botsing. De vrouw kwam met haar hoofd op de rijbaan terecht. Zij raakte bewusteloos en liep een hoofdwond op. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De voetganger liep niets vermoedend door. De politie wil graag met hem in contact komen.

Op gestolen fiets door rood licht

APELDOORN – De politie stelt een onderzoek in naar een in Limburg gestolen fiets. Vrijdag 9 april werd een 19-jarige Apeldoorner op de fiets aangetroffen.

De jongeman werd omstreeks 11.00 uur op de Hoofdstraat in Apeldoorn bekeurd toen hij met de fiets een rood licht negeerde. Bij controle van de fiets bleek deze als gestolen in Limburg geregistreerd te staan. De jongeman is aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Na een verklaring is hij voorlopig heengezonden met een boete voor het rijden door rood. Het onderzoek wordt voortgezet.

Agressieve veelpleger aangehouden na winkeldiefstal

APELDOORN – Een 38-jarige Apeldoornse veelpleger is in verzekering gesteld nadat hij vrijdag 9 april bij een supermarkt aan het Korianderplein in zijn woonplaats een winkeldiefstal pleegde. Toen dit ontdekt werd, ging hij er vandoor en bedreigde het personeel dat hem achterna ging.

De winkeldiefstal werd omstreeks 13.50 uur ontdekt. De man wilde met enkele levensmiddelen de kassa passeren zonder deze te betalen. Toen hij hierop werd aangesproken, ging hij er vandoor. Personeel zette de achtervolging in en de politie werd gebeld. Onderweg gooide hij de gestolen spullen van zich af. De man gedroeg zich agressief naar het personeel en kon snel worden aangehouden. Aangezien de man als veelpleger te boek staat, is hij in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijbewijs beschonken beginnend bestuurder ingevorderd

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 april het rijbewijs van een 23-jarige Apeldoornse beginnend bestuurder ingevorderd. Hij reed op een snorfiets en bleek teveel gedronken te hebben.

Surveillerende agenten controleerden de man even na middernacht op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn. Hij bleek gedronken te hebben en op het politiebureau blies hij 1.5 promille. Het maximaal toelaatbare bij een beginnend bestuurder is 0.2 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een proces-verbaal en een rijverbod kon hij later in de nacht lopend naar huis.