Jongeren vluchten school in voor man met mes

Geplaatst op 14 april 2010, om 12:17 uur

DOETINCHEM – De politie heeft dinsdagmiddag 13 april in het Graafschap College  in Doetinchem een 48-jarige man uit die plaats aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hij was even tevoren de school met een mes binnen gerend om een groepje jongeren te achterhalen die zijn zoon zouden hebben lastig gevallen. De jongeren waren de school in gevlucht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 19-jarige Doetinchemmer, zou omstreeks 16.30 uur in het park aan de Beethovenlaan lastig gevallen door een groepje jongeren. Bij thuiskomst vertelde hij dit aan zijn vader, die zich zo boos maakte, dat hij met een mes naar het park ging. De jongens hielden zich daar nog op, maar bij het zien van de vader vluchtten zij de nabijgelegen school binnen. Dit bleek de eerste mogelijkheid om naar te binnen te gaan en hulp te vragen.

De Doetinchemmer ging de groep achterna en in de school wist één van de medewerkers de man te kalmeren, waarna deze zijn mes afgaf. De gealarmeerde politie hield de man aan en heeft hem voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Een deel van de jongeren bleek geen leerling van de school. Zij wilden geen aangifte doen. De politie maakt proces-verbaal op.