+ Dronken automobiliste botst op paal in Vorden

Geplaatst op 11 april 2010, om 11:57 uur

VORDEN – De politie heeft zaterdagavond 10 april een 59-jarige vrouw uit de gemeente Bronckhorst aangehouden. Zij had onder invloed van drank gereden en was tegen een paaltje gebotst. Een getuige pakte de autosleutels af, waarna de vrouw was weggelopen.

De politie kreeg omstreeks 20.15 uur van een passant een melding dat er een dronken automobiliste richting Vorden reed. De bestuurster zat dan weer bijna in de berm om een volgend moment op de andere rijbaan te rijden. Op een gegeven moment had ze een stoeprand geraakt waardoor de vonken van de velg sprongen. Kort daarop botste ze op de Dorpsstraat tegen een paal. De getuige zag kans om de auto sleutels af te pakken, waarna de vrouw wegliep. De gealarmeerde politie heeft de vrouw kort daarop aangehouden. Zij bleek op het politiebureau de blaasproef niet te kunnen uitvoeren. Een arts heeft bloed afgenomen en tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Verkeersruzie eindigt in politiecel

WINTERSWIJK – De politie heeft zaterdag 10 april op de Snelliusstraat in Winterswijk een 39-jarige man uit Aalten aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 72-jarige Winterswijker te hebben mishandeld. Irritatie in het verkeer zou de aanleiding zijn geweest.

De politie kreeg omstreeks 12.30 uur een melding dat er gevochten werd op een parkeerplaats aan de Snelliusstraat. Ter plaatse bleek de Winterwijker behoorlijke klappen te hebben gehad van een andere verkeersdeelnemer. De verdachte Aaltenaar werd aangehouden en de politie stelt een verder onderzoek in. Getuigen wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900 – 8844.

Beschonken beginnend bestuurder betrokken bij ongeval

WINTERSWIJK – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 27-jarige automobilist uit ’s Heerenberg. Hij raakte zaterdag 10 april betrokken bij een ongeval op de Rondweg Zuid in Winterswijk en bleek te hebben gedronken.

De man botste bij de rotonde van de rondweg achter een auto. Deze moest met kracht afremmen voor de voor hem afremmende auto. De man uit ’s Heerenberg bleek gedronken te hebben en blies op het politiebureau 0.2 promille. Aangezien hij beginnend bestuurder is, wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Trio aangehouden na vechtpartij

ULFT – De politie onderzoekt een vechtpartij waarbij zaterdagavond 10 april in Ulft drie tieners uit Doetinchem konden worden aangehouden. Zij zouden op straat ruzie met enkele jongelui hebben gehad en daarbij zouden rake klappen zijn gevallen. Het trio kon dankzij getuigen worden aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 23.00 uur een melding dat in het centrum van Ulft een groep jongeren met elkaar gevochten had. Na het gebeurde waren zij verschillende kanten op gegaan. Dankzij getuigen had de politie een goed signalement van één groepje en was hun rijrichting bekend. De gealarmeerde agenten konden één jongen direct aanhouden, de andere twee volgden later. De tieners (14 en 15 jaar) zijn ingesloten voor verhoor. Eén meisje heeft

Fiets van fietsendief gestolen

DOETINCHEM – Mede dankzij getuigen heeft de politie zaterdagavond 10 april in het centrum van Doetinchem een 24-jarige man uit die plaats kunnen aanhouden. Hij wordt verdacht van fietsendiefstal.

De politie kreeg omstreeks 23.30 uur een melding dat een man op de Raadhuisstraat met fietsen aan het slepen was. Hij plaatste de één uit het zicht om vervolgens weer en fiets te halen. De politiebikers stelden een onderzoek in en troffen de man met een fiets aan. Twee andere afgesloten fietsen stonden in de buurt. Hij bekende z’n daad omdat zijn eigen fiets gestolen was. Hij is ingesloten voor verhoor en verder onderzoek.

Vrouw op straat beroofd van tas

DIDAM – Een 28-jarige vrouw uit Didam is in de nacht van zaterdag op zondag 11 april op de Acacia in haar woonplaats van haar tas beroofd. Zij werd bedreigd met een vuurwapen.

De vrouw fietste omstreeks 01.50 uur op de Acacia ter hoogte van het speeltuintje toen zij door een klein model bromfiets werd ingehaald. De passagier stapte even verderop af en hield haar tegen. Hierbij bedreigde hij haar met een vuurwapen. Hij griste haar tas mee en sprong achterop de wachtende brommer. De jongeman wordt op 15 à 16 jaar geschat en hij had een met geel gekleurde sjaal voor zijn gezicht gedaan om herkenning te voorkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Poging inbraak supermarkt

ULFT – Al enige tijd vinden er inbraken bij supermarkten via het dak plaats. Nu werd zondagochtend ingebroken bij een supermarkt aan de Middelgraaf in Ulft. Het lijkt erop dat de dieven gestoord zijn, want er wordt niets vermist.

De politie kreeg omstreeks 05.00 uur een inbraakmelding voor het pand en trof buiten geen braakschade aan. Aangezien bekend is dat er de laatste tijd bij veel supermarkten via het dak wordt ingebroken, werd daar een kijkje genomen. En inderdaad; er werd een gat in het dak aangetroffen. De dieven waren verdwenen en ook bij een onderzoek in de winkel werd niemand aangetroffen.