+ Bestuurder scootmobiel zwaargewond bij aanrijding - GelreNieuws.nl

+ Bestuurder scootmobiel zwaargewond bij aanrijding

Geplaatst op 9 april 2010, om 21:32 uur

WINTERSWIJK – De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval waarbij vrijdag 9 april een 80-jarige inwoner uit Winterswijk zwaar gewond geraakt. Hij kreeg met zijn scootmobiel in botsing met een auto. Dat meldde de politie vrijdagavond.

Getuigen wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900 – 8844.

De politie kreeg omstreeks 16.15 uur een melding van een ongeval met letsel op de Rondweg Zuid in Winterswijk bij de Philips. De juiste locatie bleek te zijn: Snelliusstraat-Venemansweg. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het slachtoffer in een scootmobiel over de Venemansweg reed. Hij reed in de richting van de Snelliusstraat en wilde deze rechtdoor oversteken om vervolgens de Rondweg over te steken. Een 47-jarige Winterswijker stond met zijn personenauto op de Ambachtsstraat en had aan een aantal auto’s voorrang verleend. Toen hij kon oversteken, trok hij op. Hij stak de Rondweg rechtdoor over en wilde zijn weg vervolgen over de Snelliusstraat. Het slachtoffer reed op dat moment de Snelliusstraat op waarbij een aanrijding met de auto plaats vond. De Snelliusstraat is voorrangsweg. De bejaarde man werd uit de scootmobiel geslingerd en kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht. Hij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeersongevallendienst van de politie heeft ter plaatse onderzoek verricht. De politie onderzoekt het ongeval.

Hennepkwekerij in woning

DINXPERLO – De politie heeft vrijdagmiddag 9 april in een woning aan de Kerkstraat in Dinxperlo een hennepkwekerij ontmanteld. Een 38-jarige inwoner uit Zevenaar is als verdachte verhoord.

De politie had een anonieme melding gekregen over een vermoedelijke hennepkwekerij in een woning aan de Kerstraat. Er bleek niemand thuis en de geur was goed waarneembaar. De deur werd geforceerd en in de woning werden in diverse ruimte kwekerijen aangetroffen. In totaal stonden er ruim 550 planten. De huurder werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Een gespecialiseerd bedrijf ontmantelde het geheel. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com