+ Bewoner laat overvallers buiten staan - GelreNieuws.nl

+ Bewoner laat overvallers buiten staan

Geplaatst op 10 april 2010, om 09:58 uur

WEHL – De politie stelt een onderzoek in naar drie jongemannen die vrijdagavond 9 april getracht hebben een bewoner van een woning aan de Peppelpas in Wehl te overvallen. Door alert optreden van de man wist hij dit te voorkomen.

De hond van de 37-jarige bewoner sloeg rond 21.45 uur aan en aangezien de man bezoek verwachtte, liep hij naar de voordeur. Via het glas zag hij een getinte jongeman voor de deur staan. De bewoner vertrouwde het niet en deed de deur niet open. De jongeman werd agressief en plotseling verscheen een tweede persoon. Beiden probeerden binnen te dringen door onder andere tegen de deur te schoppen. Toen de bewoner de politie ging bellen, zag hij de twee en nog een derde jongeman wegrennen in de richting van de dierenkliniek aan de Didamseweg. De politie stelde een onderzoek in, tot nu toe zonder resultaat.

Motorrijder gewond bij val

DOETINCHEM – Een 27- jarige motorrijder uit Doetinchem is vrijdagavond 9 april op de Dominee van Dijkweg in zijn woonplaats gewond geraakt bij een ongeval. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

De Doetinchemmer reed omstreeks 23.00 uur op zijn motor op de Dominee van Dijkweg in de bocht, ter hoogte van hotel Ruimzicht. Uit tegenovergestelde richting kwam een tegenligger aanrijden waardoor de man moest uitwijken. In het wegdek zaten meerder gaten als gevolg van de afgelopen vorstperiode. De motorrijder kwam met de achterband in één van deze gaten terecht waardoor de motor ging slingeren. Vervolgens raakte hij de stoeprand en kwam ten val kwam. Hij viel tegen een informatiebord en liep onder meer pijnlijke ribben op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Fietsster gewond bij ongeval

VARSSEVELD – Een 69-jarige vrouw uit Varsseveld raakte vrijdag 9 april gewond toen zij als fietsster geen voorrang kreeg van een automobiliste. Het ongeval gebeurde op de Oranjestraat in Varsseveld.

De aanrijding werd omstreeks 16.30 uur gemeld. Een 78-jarige vrouw uit Halle reed met haar auto op de Oranjestraat en verleende geen voorrang verleend aan de 69-jarige fietsster. Deze is ten val gekomen en liep een kleine hoofdwond op. Haar huisarts hechtte deze.
Beide betrokkenen wilden de aanrijding onderling regelen.

Beginnend bestuurder in de fout

DOETINCHEM – Een 25-jarige Doetinchemmer is als beginnend bestuurder in de fout gegaan. Hij werd vrijdag 9 april achter het stuur van een auto aangetroffen terwijl hij teveel gedronken had.

Surveillerende agenten controleerden de automobilist omstreeks 16.35 uur op de Plattenburgstraat in Doetinchem. De man bleek te hebben gedronken en op het politiebureau blies hij bijna 0.6 promille. Dit is bijna drie maal het toelaatbare promillage voor een beginnend bestuurder. Hij heeft een boete en een rijverbod gekregen.