Tweetal aangehouden na wilde achtervolging

Geplaatst op 27 augustus 2010, om 20:52 uur

ERMELO – De politie heeft vrijdagmiddag 27 augustus een 38-jarige man en een 39-jarige vrouw, beide afkomstig uit Apeldoorn, aangehouden na een achtervolging door Ermelo.

Rond 12:00 uur ontving de politie een melding over een aanrijding op de Harderwijkerweg in Ermelo, waarbij een automobilist met een flinke klap achterop iemand anders was gebotst, en daarna was doorgereden. Onderweg naar deze melding kwam de politie de auto die was doorgereden tegen. De bestuurder van deze auto ging er bij het zien van de politie vandoor, waarna de politie de achtervolging inzette. Buiten de bebouwde kom van Ermelo, aan het einde van de Leuvenumseweg, vloog de bestuurder die werd achtervolgd een rotonde op. Hierbij botste hij tegen een verkeersbord, waarna hij direct weer vol gas achteruit reed en in een slip raakte. Hierbij ontstond een botsing met de politieauto die achter de man reed.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na deze botsing zijn beide inzittenden van de auto, de 38-jarige bestuurder en de 39-jarige vrouw die naast hem zat, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij nader onderzoek bleek de auto waarin het duo reed vanmorgen gestolen te zijn bij een garagebedrijf aan de Eendrachtstraat in Apeldoorn. De 38-jarige Apeldoorner bleek geregistreerd te staan als veelpleger en bovendien gezocht te worden door de politie om gehoord te worden over een inbraak. In de auto zijn nog diverse goederen aangetroffen (ondermeer een flatscreen tv en een dvd-speler) die mogelijk afkomstig zijn van een woninginbraak in Putten. Zowel de man als de vrouw zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De gestolen auto en de politieauto die beschadigd raakten zijn beide afgesleept. De goederen in de auto zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten.