Ravage bij ongeval in Lochem

Geplaatst op 8 september 2010, om 17:39 uur


LOCHEM –
Een vrachtwagen is woensdagmiddag in een greppel naast de Ampsenseweg in Lochem beland. De chauffeur kwam met de schrik vrij.

Het ongeval gebeurde kort voor half drie. De vrachtwagen, een lege tankwagen, kwam in botsing met de aanhanger van een tegemoetkomende automobilist. De chauffeur verloor de controle over de vrachtwagen en belandde aan de andere kant van de weg in de berm. Daar botste de vrachtwagen op een boom, die als een luciferhoutje afbrak, om uiteindelijk in een greppel tot stilstand te komen. De chauffeur kon zelf uit zijn cabine klimmen. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De man werd in de ambulance onderzocht en bleek, net zoals de bestuurder van de auto, ongedeerd.

Het ongeval ontstond vermoedelijk doordat de automobilist met de aanhanger gedeeltelijk op de verkeerde weghelft reed. De ravage door het ongeval was groot. De brandweer heeft de boom, die deels op het wegdek en de vrachtwagen was beland, in stukken gezaagd. Vervolgens de zwaar beschadigde vrachtwagen geborgen. De Ampsenseweg was gedeeltelijk afgesloten.

De automobilist met de aanhanger kon zijn weg zelfstandig vervolgen.