Verkrachting Lochem in Opsporing Verzocht - GelreNieuws.nl

Verkrachting Lochem in Opsporing Verzocht

Geplaatst op 13 september 2010, om 16:40 uur

LOCHEM – Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 14 september aandacht aan het politie- onderzoek naar de verkrachting van een jonge vrouw in Lochem. Dit misdrijf vond plaats op 21 juli, bij de Twente- kanaalbrug aan de Stationsweg.

Op woensdagavond 21 juli werd de politie even na 23.00 uur gealarmeerd over wat de 18-jarige vrouw uit Lochem was overkomen toen zij op weg naar huis liep. De vrouw liep die avond vanaf het station richting het centrum van Lochem, toen zij merkte dat zij door een onbekende man werd gevolgd. Toen zij omkeek, bleek deze zijn gezicht te hebben bedekt met een soort nylonkous. De vrouw wilde hardlopend de bebouwing bereiken, maar werd op de Twentekanaalbrug door de man vastgegrepen en verkracht.

Om onduidelijke reden, mogelijk door passerend verkeer, liet de man de vrouw plotseling los en rende hij weg, over de brug en daarna direct linksaf. De jonge vrouw rende meteen naar een naderende fietsster, die haar te hulp schiet door haar achterop te nemen en samen met haar weg te fietsen. De gealarmeerde politie heeft het slachtoffer opgevangen en in de omgeving gezocht naar de man, maar deze werd niet meer aangetroffen.

Daarna heeft de politie ter plekke een onderzoek ingesteld en een buurtonderzoek gehouden. Ook zijn uitgebreide verklaringen opgenomen van het slachtoffer en de te hulp geschoten fietsster. De man die het meisje heeft belaagd is blank, heeft een normaal postuur en was die avond gekleed in een wit T-shirt en een donkere broek met pijpen tot net over de knieën.

Tot op heden heeft het politieonderzoek nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte. Opsporing Verzocht besteedt daarom nu aandacht aan deze zaak, inclusief een gefilmde reconstructie van een deel van de gebeurtenissen. Mensen die iets hebben gezien of informatie denken te hebben over de dader, wordt dringend verzocht te bellen met de politie via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Opsporing Verzocht behandelt deze zaak in de uitzending van dinsdag 14 september, op NL 1 vanaf 21:50 uur. Het programma wordt herhaald op woensdagochtend op Ned 2 om 13:20 uur. De beelden over deze zaak zijn daarna te bekijken op zowel de website van Opsporing Verzocht, www.opsporingverzocht.nl, als het speciale Youtube kanaal van Opsporing Verzocht; www.youtube.com/opsporingverzocht .

De politie heeft op enkele drukke punten in Lochem afgelopen weekend flyers uitgereikt om aandacht te vestigen op de uitzending.