Doorbraak in onderzoek naar brute woningoverval

Geplaatst op 25 januari 2011, om 12:45 uur

APELDOORN – Het overvalteam van de politie Apeldoorn heeft maandag 24 januari een 25-jarige man en een 20-jarige vrouw aangehouden die ervan worden verdacht in oktober vorig jaar een 82-jarige man in zijn woning te hebben overvallen en mishandeld.

Het slachtoffer raakte bij de overval gewond en moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De overval vond vorig jaar plaats op vrijdagavond 29 oktober, aan de Oranjelaan in Apeldoorn. Een man en een vrouw meldden zich rond 18:30 uur bij de man aan de deur en toen hij de deur opende, drongen zij naar binnen. Toen na ongeveer een half uur een familielid van de 82-jarige man bij de woning aan kwam, gingen de overvallers er met ondermeer een bankpas vandoor. Dit familielid trof het mishandelde slachtoffer aan en alarmeerde direct de politie.

De politie stelde een uitgebreid technisch en tactisch onderzoek in. In de loop van dit onderzoek kwamen de man en de vrouw als verdachten in beeld. De man bleek gedetineerd te zijn in verband met een ander geweldsdelict, en is daar maandag 24 januari aangehouden. Hij wordt ook nog verdacht van een woninginbraak in Apeldoorn in 2005. De vrouw is maandagmiddag in Noord-Holland aangehouden en in Apeldoorn ingesloten voor nader verhoor. Het slachtoffer is over de aanhouding van de verdachten op de hoogte gesteld.