Brandstichting in kelderboxen onder flat - GelreNieuws.nl

Brandstichting in kelderboxen onder flat

Geplaatst op 12 februari 2011, om 01:16 uur


ZUTPHEN –
In twee verschillende kelderboxen onder een flat aan de Brucknerstraat in Zutphen heeft vrijdagavond brand gewoed. Niemand raakte gewond.

Een bewoner van de flat ontdekte kort voor 23 uur de brand in zijn kelderbox en waarschuwde de brandweer. Toen die arriveerde stond de gang onder de flat al volledig onder de rook. Nadat de brand was gelokaliseerd had de brandweer het vuur snel onder controle. Tijdens het nablussen ontdekte de brandweer dat een andere kelderbox even verderop ook in brand stond. Ook deze brand had was snel onder controle. De inboedel van beide kelderboxen raakte ernstig beschadigd. Volgens de eigenaar van de eerst kelderbox lagen er voor duizenden euro’s aan kerstspullen opgeslagen. Ook kleding en vakantiespullen waren verwoest. Over de exacte omvang van de schade was vrijdagavond laat nog niets bekend.

Brandweer en politie vermoeden brandstichting. In de kelderboxen onder de flat heeft vaker brand gewoed. De laatste keer was op oudjaarsavond. De politie is opzoek naar getuigen, men kan bellen met 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.