Automobilist vlucht voor politie bij controle

Geplaatst op 4 maart 2011, om 16:25 uur

TWELLO – De politie heeft donderdag 3 maart op de Rijksstraatweg een algemene verkeerscontrole gehouden in Twello. Opvallend was het aantal automobilisten dat geen rijbewijs of ander identiteitsbewijs kon tonen. Eén automobilist probeerde zich om die reden te onttrekken aan de controle en ging er met hoge snelheid vandoor.

De politieteams van Voorst en Brummen hebben donderdag op diverse locaties in hun gemeenten verkeerscontroles gehouden, met het doel de verkeersveiligheid te bevorderen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In Twello werd er gecontroleerd op de Rijksstraatweg ter hoogte van een horecagelegenheid bij de rotonde Twello/Terwolde. Eén automobilist ging er bij het zien van de controle met hoge snelheid vandoor. Motoragenten hebben de 53-jarige bestuurder uit Twello alsnog op de Binnenweg kunnen staande houden. De man bleek geen rijbewijs, kentekenbewijs en identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek uit onderzoek dat zijn auto onjuiste kentekenplaten voerde. Met een boete is de man weer heengezonden.

In totaal kregen 28 bestuurders een boete bij de verkeerscontrole op de Rijskstraatweg. Reden hiervoor waren, naast het niet kunnen tonen van een rijbewijs en identiteitsbewijs, onder andere het niet dragen van de autogordel, het rijden zonder verzekering en het niet handsfree bellen.