Verdachten overval Apeldoorn Aangehouden - GelreNieuws.nl

Verdachten overval Apeldoorn Aangehouden

Geplaatst op 30 juni 2011, om 17:11 uur

APELDOORN – De politie heeft op dinsdag 28 juni twee jongemannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op de cafetaria op winkelcentrum de Eglantier in Apeldoorn. Een 18-jarige Apeldoorner was al eerder aangehouden.

De overval vond vrijdagavond 18 maart rond 23.30 uur plaats, op winkelcentrum de Eglantier in Apeldoorn. Een jongeman kwam de cafetaria binnen en bedreigde het personeel met een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek. De politie kwam direct ter plaatse en is een uitgebreid onderzoek gestart. Bij de overval is er niets buit gemaakt en raakte niemand gewond.

Nieuwe aanhoudingen
Op basis van de resultaten van het onderzoek heeft de politie nog twee Apeldoorners, van 18- en 19 jaar, aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de overval. Het tweetal is voor nader verhoor ingesloten. Hun rol wordt onderzocht.

Aanhouding eerste verdachte
De politie stelde een uitgebreid onderzoek in, waarin op enig moment al rekening gehouden werd met mogelijke betrokkenheid van de 18-jarige bij de overval. Vervolgens werd de man begin juni tijdens een diefstal van koper bij een school in Apeldoorn door de politie op heterdaad betrapt en aangehouden. Tijdens het onderzoek werd de identiteit van twee mogelijk betrokkenen bekend. Het onderzoek is nog niet afgerond. De verdachte is woensdag 15 juni na voorgeleiding voor de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Het personeel van de cafetaria is over de ontwikkelingen in het onderzoek op de hoogte gebracht.