Man steekt politiebus in brand

Geplaatst op 7 augustus 2011, om 13:23 uur

ZUTPHEN – De politie heeft zaterdag 6 augustus een 46-jarige man uit Winterswijk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een politiebus in brand te hebben gestoken op de Zerboldstraat in Zutphen. De politie onderzoekt de zaak. Een 29-jarige man uit Lochem werd aangehouden voor vernieling van een ruit van een woning aan de Zerboldstraat.

Agenten reageerden omstreeks 20.50 uur op een melding van een burenruzie op de Zerboldstraat. Bij een bewoner van de Zerboldstraat was een ruit vernield. Een andere buurtbewoner en een onbekende man zouden mogelijk de daders zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Terwijl de agenten in gesprek zijn met buurtbewoners worden zij er op geattendeerd dat de politiebus in brand staat. De brand kon snel geblust worden. De band van de bus brandde uit en de bus liep roetschade op. Op aanwijzingen van getuigen kon de politie de 46-jarige man aanhouden op verdenking van de brandstichting.

Een 29-jarige man uit Lochem meldde zichzelf later bij de politie. Hij zou de vernieling bij de bewoners aan de Zerboldstraat hebben gepleegd. Ook hij is aangehouden.

De mannen zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.