Brandweer zoekt nieuwe helden - GelreNieuws.nl

Brandweer zoekt nieuwe helden

Geplaatst op 30 september 2011, om 14:25 uur

ZUTPHEN – Bij Brandweer IJsselstreek is weer ruimte gekomen voor nieuwe gemotiveerde brandweervrijwilligers. Nieuwe helden dus. De geselecteerde nieuwe vrijwilligers zullen zo snel mogelijk starten met hun brandweeropleiding.

De brandweer zoekt mensen in de leeftijd van 18 tot 45 jaar die graag in een teamverband werken en er wat voor over hebben om mensen en dieren in nood te helpen. Een LBO/MBO vooropleiding is noodzakelijk en het is belangrijk dat men woont en/of werkt in de buurt van de uitrukpost. Brandweer IJsselstreek bestaat uit de posten Almen, Barchem, Brummen, Eerbeek, Gorssel, Laren, Lochem en Zutphen.

Naast een gedegen opleiding biedt brandweer IJsselstreek nieuwe brandweercollega’s de kans om kennis, ervaring en interesse toe te passen in een veelzijdige functie. (Aspirant)brandweerlieden ontvangen een vaste toelage en een vergoeding voor inzetten bij uitrukken, opleiden en oefenen. Meer informatie: www.ikwordheld.nl

Helden
Waarom helden? Helden, omdat de brandweervrijwilligers in de huidige samenleving waarin iedereen het druk heeft, tijd vrij maken voor de brandweer. Omdat zij (bijna) elke week weer oefenen, naar vergaderingen komen en materieel onderhouden. Omdat zij (in sommige gemeenten) kazerne- en piketdiensten draaien en op de momenten dat iedereen ligt te slapen binnen enkele minuten op weg zijn naar een melding. Helden vanwege de inspanning en vrije tijd die zij willen investeren in de veiligheid van hun eigen wijk, dorp, of regio en soms zelfs daarbuiten. En helden, omdat het soms spannend kan worden als ze ter plaatse komen.

IJsselstreek
Brandweer IJsselstreek is een samenwerkingsverband van de brandweerkorpsen uit de gemeenten Brummen, Lochem en Zutphen. Het hoofdkantoor is in Zutphen. Brandweer IJsselstreek is onderdeel van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Meer informatie: www.brandweerijsselstreek.nl