Treinverkeer Zutphen-Winterswijk pas maandagmiddag

Geplaatst op 18 september 2011, om 20:17 uur

ZUTPHEN – De bouw van twee spoortunnels op de trajecten Zutphen-Deventer/Hengelo en Zutphen-Winterswijk heeft dit weekend vertraging opgelopen. Als gevolg van tegenslagen zijn de werkzaamheden op het traject Zutphen-Winterswijk niet op tijd afgerond voordat het treinverkeer op maandagmorgen 19 september weer van start gaat.

De verwachting is dat er pas maandagmiddag weer treinverkeer mogelijk is. Op het traject Zutphen-Deventer/Hengelo wordt vannacht nog hard doorgewerkt om het spoor op tijd weer in dienst te krijgen. Pas zondagavond laat wordt duidelijk of dit gaat lukken. Reizigers wordt geadviseerd NOS Teletekst pagina 751 of de sites van vervoerders Syntus en NS in de gaten te houden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Als gevolg van onvoorziene hoge grondwaterstand moest er tijdens de werkzaamheden extra bemaling worden ingezet om te voorkomen dat de bouwput instabiel zou worden. Ook werden er extra rijplaten aangebracht voordat de tunnelbakken konden worden ingeschoven. Daarnaast stuitte het bouwteam op het traject Zupthen-Deventer tijdens het afgraven van het spoortalud in de grond onverwacht op een oud spoor dat eerst moest worden verwijderd. Deze onvoorziene werkzaamheden hebben helaas geleid tot vertraging. ProRail betreurt de overlast voor reizigers van Syntus en NS en hoopt de werkzaamheden maandag zo spoedig mogelijk af te ronden.