Tunnel Deventerweg geplaatst - GelreNieuws        

Tunnel Deventerweg geplaatst

Geplaatst op 14 september 2011, om 21:54 uur


ZUTPHEN – Het is gelukt. Weliswaar veel later dan gepland, maar rond half acht woensdagavond stond het tunneldeel op z’n plek in het gat in het talud van de Deventerweg in Zutphen.

De tunnel maakt deel uit van het nieuwe tracé van de N348 tussen Zutphen en Eefde. De nieuwe weg moet in 2013 volledig klaar zijn.

De plaatsing van het tunneldeel liep woensdagochtend ernstige vertraging op. Doordat er de afgelopen dagen grondwater omhoog is gekomen, bleek de bodem te drassig om het zware gevaarte te kunnen dragen. Met man en macht moesten daarom eerst stalen balken en platen op de grond worden bevestigd zodat de tunnel er wél overheen kon.

Het tunneldeel van 1,6 miljoen kilo was eerder al door speciale karretjes gelift. Tussen 17 en 18 uur kon eindelijk met het inrijden van het tunneldeel worden begonnen. Niet meer dan een klein uurtje was nodig om het gevaarte in het gat in het talud te rijden. De uiteindelijke positionering, dat op de centimeter nauwkeurig moest gebeuren, nam vervolgens nog geruime tijd in beslag. Rond half acht was het tunneldeel geplaatst.

Tientallen mensen waren de hele dag aanwezig om de operatie op de voet te kunnen volgen.

Vrijdagavond en nacht wordt begonnen met de plaatsing van de andere twee tunneldelen. Deze komen onder de spoorlijn naar Winterswijk en de spoorlijn naar Deventer/Hengelo. Vanwege die werkzaamheden is er dit weekend vanuit Zutphen geen trein verkeer mogelijk in die richtingen.

Zideo – video, film, trailers & clipsTunnel Deventerweg geplaatst