Tweetal met gestolen auto opgepakt - GelreNieuws.nl

Tweetal met gestolen auto opgepakt

Geplaatst op 6 september 2011, om 13:13 uur

TWELLO/KLARENBEEK – De politie heeft maandagochtend 5 september in Voorst, een man en een vrouw aangehouden die in een gestolen auto reden. De man wordt ook verdacht van diefstal en poging tot oplichting.

Bij een winkel in Twello nam hij zaterdag jl. een spanningsmeter weg zonder te betalen en probeerde die even later bij de kassa in te leveren in ruil voor de kostprijs.

De politie kwam de mannen op het spoor, nadat de eigenaar van de Welkoopwinkel in Klarenbeek, maandagochtend jl. de man, een 43-jarige Apeldoorner, herkende van een incident in de Welkoopwinkel in Twello afgelopen zaterdag.

De man nam daar toen een spanningsmeter wegnam en probeerde die even daarna bij de kassa in te leveren in ruil voor de kostprijs van het voorwerp. Deze ruil ging niet door omdat hij geen aankoopbon kon tonen. Tijdens dat politieonderzoek bleek bovendien, dat de verdachte in gestolen auto reed.

Maandagochtend probeerde de man dezelfde inruilactie bij de Welkoop in Klarenbeek. De actie bij de kassa mislukte opnieuw. Bovendien werd de man herkend van zijn optreden in Twello en reed vervolgens weg in dezelfde gestolen auto.

De gewaarschuwde politie trof de rijdende auto met de Apeldoorner aan, op de Klarenbeekseweg in Voorst. Hij werd, evenals een 34-jarige inzittende Apeldoornse vrouw, aangehouden op verdenking van diefstal of heling van de personenauto.

Beiden werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De auto bleek te zijn ontvreemd in Barneveld.
De man reed zonder geldig rijbewijs. Bovendien bleek dat hij nog twee vonnissen van elk zeven dagen hechtenis moest uitzitten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com