Auto’s in beslag genomen bij verkeerscontrole - GelreNieuws.nl

Auto’s in beslag genomen bij verkeerscontrole

Geplaatst op 18 oktober 2011, om 12:36 uur


ZUTPHEN –
Bij een grote verkeerscontrole in Zutphen heeft de belastingdienst dinsdagochtend een aantal voertuigen in beslag genomen. De politie schreef in totaal 49 bekeuringen uit.

De controle startte rond 06.00 uur en werd rond 12.30 uur afgerond. De controle vond plaats op een parkeerplaats aan de Laan naar Eme. Motorrijders van de politie en Koninklijke Marechaussee haalden de auto’s van de weg.

Bestuurders die moesten stoppen, werden in het bijzonder geattendeerd op de risico’s van het gebruik van elektronische apparatuur tijdens het rijden. Veilig Verkeer Nederland is maandag een speciale campagne begonnen en in het kader daarvan worden hierover flyers uitgedeeld.

Er zijn 49 bekeuringen uitgeschreven, waaronder voor roodlicht negeren, mobiel bellen, verkeerde verlichting, het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs of rijbewijs, verduisterde ruiten, het niet dragen van een autogordel, het rijden met te gladde banden, het rijden zonder verzekering, verlopen APK, geen gasdichte uitlaat hebben en het rijden met ingevorderd rijbewijs.

De aanwezige belastingdienst heeft wegens achterstallige belasting 18.000 euro geïnd en beslag gelegd op zes voertuigen.

Tijdens de controle heeft de politie, samen met de parketpolitie en Dienst Vervoer en Ondersteuning, aan huis achterstallige boetes geïnd. Zes personen konden de boete niet betalen en zijn ingesloten op het politiebureau. Vier mensen hebben de achterstallige boete betaald.

De politie kijkt tevreden terug op de gehouden controles. Aan de verkeerscontrole in Zutphen werken diverse partijen mee, waaronder de ANWB, de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com