Vier gewonden bij frontale botsing in Ermelo

Geplaatst op 10 oktober 2011, om 17:08 uur

ERMELO – Bij een frontale botsing tussen twee personenauto’s op de N302 ter hoogte van de Tonnenbergweg onder Ermelo zijn zondag 9 oktober vier personen gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Er werd onder meer heup- en inwendig letsel vastgesteld.

De politie kreeg rond 17.45 uur de melding van de botsing. Een 21-jarige autobestuurder afkomstig uit Harderwijk, was vermoedelijk bezig met een inhaalmanoeuvre, waarbij hij niet op tijd op zijn eigen weghelft terug kon komen. Hij reed vanuit de richting Apeldoorn en botste frontaal met de personenauto die op de andere weghelft hem tegemoet kwam rijden.
Zowel de 21-jarige bestuurder en een 22-jarige Harderwijker die als passagier in de auto zat, maar ook de 39-jarige bestuurder van de andere auto en zijn 48-jarige bijrijdster, beiden uit Arnhem, raakten hierbij gewond. Drie ambulances kwamen ter plaatse om de gewonden te vervoeren.

De Arnhemse bestuurder reageerde behoorlijk agressief naar de andere bestuurder en moest door omstanders worden tegen gehouden. Om verdere problemen te voorkomen, werden de beide koppels naar verschillende ziekenhuizen vervoerd. De Arnhemse gewonden naar Apeldoorn en de Harderwijkers naar hun woonplaats. Er werd ondermeer heupletsel en inwendig letsel vastgesteld.

De dienst Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet nader onderzoek naar de juiste toedracht.