Politie onderzoekt uitgifte vals geld - GelreNieuws        

Politie onderzoekt uitgifte vals geld

Geplaatst op 18 maart 2012, om 15:37 uur

DOETINCHEM – De politie stelt een onderzoek in naar de uitgifte van vals geld op de weekmarkt in Doetinchem. Dit gebeurde op zaterdag en gedupeerden wordt verzocht om aangifte te doen.

De politie kreeg zaterdag een melding dat eerder op de middag, zo rond 15.00 uur, vals geld was uitgegeven bij enkele marktkramen op de Doetinchemse weekmarkt. De wijkagent stelde met collega’s een onderzoek in liet een Burgernetbericht verspreiden. Bleek dat een vishandelaar aan twee jongens vis had verkocht en nadat hij wisselgeld had teruggeven ontdekte dat het om vals geld ging. De twee hadden inmiddels de benen genomen.

Tijdens het onderzoek door de politie bleek, dat ook andere marktkooplieden de dupe van het duo waren geworden. Bij de zoektocht werden nog twee jongemannen aangehouden, maar zij bleken niet verantwoordelijk voor het uitgeven van vals geld. Zij zijn direct in vrijheid gesteld en hadden begrip voor het gebeurde.

De politie weet nog niet hoeveel marktkooplieden vals geld hebben gekregen. Hen wordt verzocht om altijd aangifte te doen. Het signalement van de verdachten is als volgt:
Verdachte 1: leeftijd 18-19 jaar oud, blanke huidskleur, rookt, droeg een zwarte glimmende jas. droeg een grote zwarte koptelefoon.
Verdachte 2: leeftijd 18-19 jaar oud, getinte huidskleur, zwart kort haar, droeg een beige jas met een grote bontkraag.

Tips zijn welkom via 0900 – 8844.