Grote verkeerscontrole op Marktplein A’doorn

Geplaatst op 20 april 2012, om 20:48 uur

APELDOORN – In Apeldoorn hebben politie en diverse andere overheidsdiensten donderdagmiddag- en avond een grote verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 150 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 127 coulancebonnen in verband met de CAO-acties van de politie in Nederland.

Van alle gecontroleerde automobilisten werd een blaastest afgenomen. Een 36-jarige bestuurder uit Apeldoorn bleek onder invloed te rijden van alcohol. Hij blies ruim 1,1 promille. Na verhoor is hij met een rijverbod in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 24-jarige man uit Polen werd rond 16.30 uur aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en agenten troffen in zijn auto een op een vuurwapen lijkend voorwerp aan. Na controle bleek het te gaan om een imitatiewapen. Het wapen is in beslag genomen en de Pool kreeg een bekeuring van 550 euro die hij ter plaatse moest betalen. De auto waarin hij reed is in beslag genomen, omdat deze in zeer slechte staat van onderhoud was.

Bij de controle zijn ANPR-voertuigen ingezet. Dit voertuig scant de kentekens van passerende auto’s, motoren of bromfietsen of zij voorkomen in politieregisters. In totaal zijn 4210 voertuigen gecontroleerd. Vier personen bleken boetes te hebben openstaan en van één bestuurder is in beslag genomen. Medewerkers van Delta Bergingsbedrijf repareerden in samenwerking met medewerkers van Route Mobile ter plaatse kleine defecten aan voertuigen.