Storm trekt vanmiddag over Gelderland - GelreNieuws        

Storm trekt vanmiddag over Gelderland

Geplaatst op 5 december 2013, om 15:38 uur

REGIO – De brandweer is inmiddels al in verschillende plaatsen uitgerukt voor meldingen over stormschades. Vanmiddag wordt verwacht dat de wind over Gelderland trekt.

Waterschappen zijn extra alert op de toestand van de dijken langs de randmeren. Ook genieten mensen van de harde wind. Vanochtend gingen meerdere mensen surfen. De kerstmarkt in het Duitse Kleve, waar veel Gelderlanders naar toe gaan, is afgelast vanwege de wind.

Er werden in het begin van de middag windstoten gemeten van rond de 75 kilometer per uur. We hebben in de provincie Gelderland volgens MeteoConsult te maken met een gemiddelde windkracht 6 of 7.

Verder meldt MeteoConsult dat er tegen de avond een koudefront over trekt. Hier zal ook regen bij zitten en het kan fors gaan onweren. Er zullen windstoten kunnen voorkomen tot wel 110 kilometer per uur.

Toch valt de storm in Gelderland nog mee. Het stormt vooral in het noorden van het land. Het KNMI heeft code rood afgekondigd voor het noorden. De brandweer adviseert mensen in Groningen zelfs om binnen te blijven. Ook is het treinverkeer in de noordelijke regio’s stilgelegd.

In Gelderland is code geel van kracht. Dit is nog geen groot gevaar, maar er wordt wel extra oplettendheid gevraagd.