Kentekenplaat actie ‘Vast en Zeker’

Geplaatst op 11 december 2014, om 19:36 uur

 Foto; Charles MollAPELDOORN – Op zaterdag 13 december haken de Apeldoornse politie en de autobranche aan bij het landelijke preventieprject ‚Vast en Zeker’. Hiermee kunnen autobezitters bij het Shell-station aan de Lange Amerikaweg gratis hun kentekenplaten laten vastzetten, zodat de kans op diefstal kleiner wordt.

Jaarlijks ‘verdwijnen’ er in Apeldoorn zo rond de honderd kentekenplaten. Het gaat dan niet om ongelukjes op een parkeerplaats waarbij een kentekenplaat los schiet of bij een aanrijding maar regelmatig om diefstal. Criminelen stelen een of beide kentekenplaten om vervolgens op ‘hun’ auto te bevestigen. Hiermee worden vervolgens criminele activiteiten uitgevoerd als tanken zonder te betalen of inbraken. Soms wordt er wel eens een kentekenplaat teruggevonden, die bij een ramkraak is gebruikt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij diefstal zorgt dit altijd voor extra werk voor de gedupeerde. Je moet nieuwe kentekenplaten kopen en je moet aangifte doen bij de politie. Gelukkig kan dat via internet, maar toch. En voor de nieuwe kentekenplaten moet je ook weer kosten maken.

Om deze diefstallen te voorkomen is er een landelijke preventieactie gestart met de Bovag. In Apeldoorn is op zaterdag 13 december gelegenheid om tussen 10.00 en 13.00 uur bij het Shell-station de kentekenplaten met antidiefstal schroeven vast te laten zetten. U moet wel uw rijbewijs en kentekenbewijs meenemen. Door de politie worden flyers uitgereikt.

Wanneer men zaterdag niet in de gelegenheid is om te komen, dan is een bezoek aan uw eigen dealer op een ander moment raadzaam. Criminaliteit aanpakken, dat doen we samen!