Waarschuwing voor alternatieve warmtebronnen Apeldoorn - GelreNieuws        

Waarschuwing voor alternatieve warmtebronnen Apeldoorn

Geplaatst op 8 december 2014, om 12:29 uur

foto: Roland HeitinkAPELDOORN- Brandweer, gemeente en Liander adviseren nadrukkelijk geen andere gasbronnen te gebruiken i.v.m. de kans op koolmonoxidevergiftiging of brand.

Een groot deel van de Apeldoornse wijk Zevenhuizen zit zonder gas en dus zonder verwarming. Bewoners proberen toch op enige manier hun huizen te verwarmen. Maar dat dit gevaarlijk kan zijn bleek gisteren aan de Thannhauserstraat waar de bewoners een campinggastelletje hadden aangestoken in hun keuken. Er ontstond een keukenbrand door een steekvlam, die de brandweer snel kon blussen mede omdat zij vlakbij waren in de wijk.

In de Oberonstraat probeerden bewoners hun huis te verwarmen met houtskool. De vrouw werd onwel en is met verschijnselen van een koolmonoxidevergiftiging naar het ziekenhuis vervoerd.

In woon-zorgcentrum Wilhelmina zagen medewerkers er op toe dat er geen ondeugdelijke warmtevoorzieningen naar de kamers werden gebracht. Het Rode Kruis heeft 400 dekens gebracht en bewoners kregen een elektrische kachel die vannacht weer is weggehaald om brandgevaar te voorkomen.

Het advies is om elektrische kachels direct op de wandcontactdoos aan te sluiten en niet op een verlengsnoer in verband met het risico op kortsluiting. Zet deze kachels ook niet te dicht op brandbaar materiaal.