Sneeuw verraad hennepkwekerij in Zutphen

Geplaatst op 3 februari 2015, om 12:42 uur

HennepZUTPHEN – Maandagochtend heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld dankzij de sneeuw op Paulus Potterstraat in Zutphen. Naar aanleiding van een melding dat alle omringende daken bedekt waren met sneeuw, en de sneeuw op dit dak direct gesmolten was.

In het huis trof de politie op een slaapkamer 88 planten aan. De stroom werd illegaal afgetapt. Alle apparatuur, planten en lampen zijn in beslag genomen en vernietigd. De bewoner is later op de dag op het politiebureau aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De energieleverancier doet aangifte van diefstal van stroom en legt vermoedelijk een naheffing op.

Toen de politie een garagebox van de verdachte betrad, om zijn motorfiets in beslag te nemen, werd een set kentekenplaten aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken. De kentekenplaten waren in 2013 in Hoenderloo gestolen. Ook over dit strafbare feit maakt de politie proces-verbaal op.

De motorfiets van de verdachte is in beslag genomen om er zeker van te zijn dat crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank. Om deze reden wordt door de politie waar mogelijk beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van verdachten.