Passant vindt vastgebonden gans die is verminkt en verbrandt

Geplaatst op 18 juni 2016, om 14:36 uur

foto: Politie EdeEDE – De politie van Ede heeft dinsdag 14 juni een melding gekregen dat op de Galvanistraat in Ede een dood dier is gevonden. De melder sprak over een lugubere vondst.

De politie is ter plaatse gekomen en deze hebben een onderzoek ingesteld. Het bleek om een gans te gaan. De gans vastgebonden aan een touw en voor de helft verbrand aan de veren en zijn poten. Door deze gruwelijke dood hebben de agenten de collega’s van de dierenpolitie ingeschakeld. Zij nemen het onderzoek verder over.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Onderzoek
“Het lijkt misschien wat overdreven maar, gezien de ernst van de verwondingen werd er een protocol afgewerkt. Dit betekend dat de Forensische Opsporing (FO) en de Recherche op de hoogte worden gesteld. De FO verricht dan op de plaats delict een onderzoek. Na toestemming van de Officier van Justitie mochten de sporen bij het Nederlands Forensisch Instituut worden onderzocht op sporen van de dader(s). Op ons verzoek werd er door de afdeling Pathologie van de faculteit Diergeneeskundige te Utrecht sectie op de Gans verricht.” aldus de politie Ede op Facebook.

Het is nog onbekend of de gans in leven was ten tijde van de verbranding. De politie is op zoek naar getuigen. Als u iets gezien heeft of meer weet, neem dan contact op met de politie op 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem (0800-700) of het telefoonnummer van de dierenpolitie op 144.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook

Foto: Facebook politie Ede